Ποια είναι αυτή η μία φράση που θα ηρεμήσει το γκρινιάρικο μικρό σας

Bigstock

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τη γκρίνια του παιδιού σας με ηρεμία.

Ίσως θυμάστε τη μαμά σας να σας λέει με σταθερή και δυνατή φωνή: «Δεν συζητώ τίποτε αν δεν χαμηλώσεις τον τόνο της φωνής σου». Fast forward στο σήμερα, καταλαβαίνετε απόλυτα τι εννοούσε.

Μετά από έρευνα, ο λόγος που τα παιδιά γκρινιάζουν είναι πραγματικά ιδιαίτερος και ίσως κάπως συναρπαστικός. Ένα άρθρο του 2019 στους New York Times εξηγεί το πώς μια παιδική συμπεριφορά τόσο κοινή, είναι καθολική σε όλους τους πολιτισμούς και πρόκειται για έναν μηχανισμό που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να τραβήξουν γρήγορα την προσοχή των γονιών τους. Η έρευνα, μάλιστα, έδειξε και τους λόγους που ένα παιδί επιλέγει τον τόνο που θα γκρινιάξει.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (ΑPA) έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που αναγκάζονταν να ακούνε γκρίνια έκαναν περισσότερα λάθη και ήταν λιγότερο παραγωγικοί. Μάλιστα έβρισκαν τη γκρίνια πολύ πιο ενοχλητική από τον ήχο ενός τυπικού βρεφικού κλάματος.

Κλαίνε τα μωρά στη μήτρα; Τι απαντά η επιστήμη

Ποιος είναι, λοιπόν, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσει η γκρίνια τη στιγμή που ξεκινά;

Ίσως το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε μία βαθιά ανάσα. Η γκρίνια δεν είναι επιβλαβής, είναι απλά ενοχλητική

Σταματήσετε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και μετά να κατεβείτε στο ύψος των ματιών του παιδιού σας και να πείτε: «Θέλω πραγματικά να καταλάβω τι προσπαθείς να πεις, αλλά μου είναι δύσκολο να καταλάβω γιατί γκρινιάζεις. Μπορείς να δοκιμάσεις να μου πεις ξανά τι θες με την πραγματική σου φωνή;»

Όταν το παιδί γκρινιάζει στο ταξίδι των διακοπών - Πώς να το απασχολήσετε

Ο λόγος που αυτό λειτουργεί είναι επειδή αναγνωρίζετε πρώτατη δυσφορία του παιδιού , βλέπετε την ανάγκη που έχει να σας τραβήξει την προσοχή και κάνετε τον εαυτό σας «διαθέσιμο». Αν μιλήσετε με νεύρα, θα κάνετε και το μικρό σας να μιλήσει με δυνατότερη φωνή και περισσότερα νεύρα.

Tantrums την ώρα του ύπνου - Γιατί συμβαίνουν και πώς θα τα σταματήσετε

Η ειδικός στα νήπια, Devon Kuntzman, σημειώνει πως η γκρίνια του παιδιού είναι απολύτως φυσιολογική και ο τρόπος του παιδιού σας να επικοινωνεί κάτι, είτε αυτό είναι η κούρασή του, η πείνα του, τα υπερβολικά συναισθήματά του, η πλήξη του ή αν επιθυμεί κάτι, αλλά δεν ξέρει πώς να το εκφράσει.

Η δουλειά σας δεν είναι να ενδώσετε στην γκρίνια των παιδιών σας, αλλά να τα βοηθήσετε να εκφράσουν αυτό που επικοινωνούν με πιο κατάλληλο τρόπο. «Αν νευριάζετε με το μικρό παιδί σας που γκρινιάζει, αυτό είναι κατανοητό. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να βρείτε την ηρεμία σας και να επικεντρωθείτε στον εαυτό σας, ώστε να μπορέσετε να βοηθήσετε το παιδί σας να εκφραστεί», εξηγεί η ειδικός.

Ενώ συνέχισε: «Αποφάσισα να δοκιμάσω αυτή τη συμβουλή στον γιο μου. Τις προάλλες, όταν άρχισε να εκνευρίζεται και ο τόνος της φωνής του να γίνεται ενοχλητικός καθώς προσπαθούσα να ετοιμάσω το τραπέζι για φαγητό, σταμάτησα και του είπα: "Πραγματικά θέλω να καταλάβω τι θες από εμένα, αλλά μπορείς σε παρακαλώ να μου το πεις με την πραγματική σου φωνή;». Σταμάτησε και είπε: «Θέλω να παίξεις μαζί μου, μαμά!". Φυσικά και το τραπέζι περίμενε να στρωθεί αλλά ήμουν περήφανη που με ηρεμία κατάφερε να μου πει τι ήθελε

Διαταραχές της φωνής και παθήσεις των φωνητικών χορδών στα παιδιά

Θα πιάνει κάθε φορά; Αυτό δεν το ξέρουμε. Αλλά αν σώζει έναν γονιό έστω και μια φορά, αξίζει να το δοκιμάσετε.

Πηγή: purewow.com

Πρώτη δημοσίευση

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved