Πέντε ιατρικές εξετάσεις πρέπει να κάνετε εσείς και τα παιδιά σας κάθε χρόνο

Όταν είστε μητέρα, η ζωή σας είναι πολλά μικρά καθημερινά ραντεβού, αλλά μερικά είναι πιο σημαντικά από κάποια άλλα.

Πέντε ιατρικές εξετάσεις πρέπει να κάνετε εσείς και τα παιδιά σας κάθε χρόνο
Bigstock

Μεταξύ των προσωπικών σας ραντεβού, των δραστηριοτήτων των παιδιών και όλων των υπόλοιπων υποχρεώσεων αλλά και θελημάτων που διεκπεραιώνετε σε καθημερινή βάση, μπορεί να νιώθετε ότι ολόκληρη η ζωή σας είναι «το ένα ραντεβού μετά το άλλο».

Αυτό μπορεί να σας κάνει να αναβάλλετε σημαντικά πράγματα όπως μερικές αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις αλλά υπάρχουν πέντε τις οποίες δεν πρέπει πότε να ξεχνάτε τόσο για την δική σας την υγεία όσο και των παιδιών σας.

1. Οδοντιατρική εξέταση

Το ραντεβού με τον οδοντίατρο είναι ένα από τα πιο μισητά, ειδικά για τα μικρά παιδιά.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι όσο πιο συχνά πηγαίνετε στον οδοντίατρο τόσο λιγότερο επώδυνο θα γίνεται. Είτε πρόκειται απλώς για έναν καθαρισμό είτε πρέπει να κάνετε μια μεγάλη επέμβαση, το να πηγαίνετε προληπτικά δυο φορές τον χρόνο στον οδοντίατρο πιθανότατα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε περαιτέρω μελλοντικά προβλήματα.

Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά σας, καθώς δεν κάνουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια στο βούρτσισμα των δοντιών τους με το οδοντικό νήμα.

2. Γενικό check-up

Ένα άλλο «φοβερό» ραντεβού είναι οι ιατρικές εξέτασεις ρουτίνας. Είναι ιδιαίτερα επίφοβο όταν σας παίρνουν αίμα . Παρόλα αυτά, για να αποφύγετε περαιτέρω επιπλοκές στο μέλλον, μπορείτε να υιοθετήσετε τη καλή συνήθεια να κάνετε ένα γενικό check-up μέσα στο χρόνο.

Αυτές οι εξετάσεις είναι σημαντικές, καθώς επιτρέπουν να γνωρίζετε τι συμβαίνει.

Όταν πρόκειται για τα παιδιά σας, η έγκαιρη πρόληψη των κινδύνων της υγείας κρίνεται ζωτικής σημασίας.

3. Οφθαλμολογική εξέταση

Ένα άλλο πράγμα που θα πρέπει να τηρείτε κάθε χρόνο είναι η οφθαλμολογική σας εξέταση. Το να πηγαίνετε κάθε χρόνο στον οφθαλμίατρο είναι απαραίτητο καθώς δεδομένου ότι μεγαλώνετε,η όρασή σας χειροτερεύει, η φροντίδα της θα σας βοηθήσει να την διατηρήσετε σε καλά επίπεδα και να βλέπετε πιο άνετα.

Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά σας. Εάν χρειάζονται γυαλιά νωρίς, η αναμονή μπορεί να καταλήξει να βλάψει την όρασή τους μακροπρόθεσμα.

4. Γυναικολογική εξέταση

Ως γυναίκα και μητέρα, είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε τη γυναικολογική σας υγεία.

Θα πρέπει να πηγαίνετε στο γυναικολόγο κάθε χρόνο. Εκτός αν είστε έγκυος, τότε θα πηγαίνετε πολύ πιο συχνά.

Θα πρέπει να κάνετε τεστ Παπανικολάου . Η συγκεκριμένη μια εξέταση αφορά στις γυναίκες που είναι σεξουαλικά ενεργές. Προτείνεται να ελέγχονται κάθε 1 με 3 χρόνια, εκτός αν υπάρχει πρόβλημα υγείας, και πρέπει να το παρακολουθούν συχνότερα.

Πρέπει, επίσης, να κάνετε εξετάσεις και τα εμβόλια που αφορούν τον ιό HPV και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

5. Συνεδρία ψυχοθεραπείας

Μία δοκιμαστική συνεδρία ψυχοθεραπείας μπορεί να σας πείσει να αρχίσετε ένα εκπληκτικό «ταξίδι» εξερεύνησης του συνειδητού και του ασυνείδητου.

Είτε αντιμετωπίζετε κάποιο παιδικό τραύμα , κατάθλιψη, άγχος, στρες ή ένα πιο σημαντικό πρόβλημα ψυχικής υγείας, η θεραπεία μπορεί να αποτελέσει την αρχή ενός ταξιδιού ψυχικής υγείας.

Είτε εξακολουθείτε να ασχολείστε με την παιδική σας ηλικία είτε θέλετε να καταλάβετε τι συμβαίνει με το παιδί σας, η ψυχοθεραπεία είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει όταν «κάτι δεν πάει καλά».

Ως μητέρα, η ζωή σας είναι τρομερά πολυάσχολη και το κατανοούμε. Το πρόγραμμα είναι ατελείωτο και αγχωτικό.

Το να είστε μητέρα είναι μια δουλειά πλήρους απασχόλησης. Δεν είναι εύκολο, αλλά το να καταβάλλετε προσπάθεια για να τηρείτε τα ιατρικά ραντεβού είναι απίστευτα σημαντικό τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας.

Πηγή: anationofmoms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved