Zήλια ανάμεσα στα αδέρφια: 1 απλή συμβουλή για να την αντιμετωπίσετε

Ανακαλύψτε πώς θα αντιμετωπίσετε την αδελφική ζήλια.

Zήλια ανάμεσα στα αδέρφια: 1 απλή συμβουλή για να την αντιμετωπίσετε

Αν είστε μαμά δύο ή περισσότερων παιδιών, ξέρετε πόσο αγχωτική μπορεί να είναι η μετάβαση από το ένα παιδί στα δύο. Το παιδάκι σας μπορεί να φαίνεται ενθουσιασμένο που θα γίνει μεγαλύτερο αδελφάκι, αλλά στην πραγματικότητα δεν κατανοεί την τεράστια αλλαγή που έχει έρθει στη ζωή της οικογένειας .

5+1 tips για να περάσετε αξέχαστα στις οικογενειακές διακοπές

Πολλά πράγματα δεν θα είναι τα ίδια πια δεδομένου του ερχομού του νέου μωρού. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν κάποια αρνητικά συναισθήματα όταν συνειδητοποιήσει ότι η προσοχή σας μοιράζεται.

Οι Toddler Experts στο Instagram μοιράστηκε μια συμβουλή που είναι «life changing» και βοηθά στην αντιμετώπιση της αδελφικής ζήλιας.

«Το νέο μωρό στο σπίτι είναι μια τεράστια μετάβαση για το μικρό σας παιδί», γράφει στη λεζάντα του βίντεο.

«Το νήπιό σας είχε μεγαλύτερο «μερίδιο» της αγάπης και της προσοχής σας μέχρι τώρα. Οπότε είναι δικαιολογημένα δύσκολο να αντιμετωπίσει την αλλαγή αυτή. Το νέο του αδερφάκι του στερεί την προσοχή της μαμάς του και συν ότι όλο κλαίει και δεν μπορεί ακόμα να παίξει μαζί του», εξηγεί η ειδικός.

Μου λείπει η προσοχή που μου έδιναν οι άλλοι όταν ήμουν έγκυος

https://www.instagram.com/reel/Cz89LQbrswP/


«Αν κατηγορείτε το μωρό ότι σας στερεί τον χρόνο και την προσοχή σας, το μικρό σας παιδί θα αρχίσει φυσικά να δυσανασχετεί με το αδερφάκι του. Θέλουμε το νήπιο παιδί μας να νιώθει ότι αγαπιέται, ότι το βλέπουν και ότι είναι ασφαλές. Αλλά το πιο σημαντικό, δεν θέλουμε να νιώθει ότι το μωρό είναι πιο σημαντικό από εκείνο».

3 τρόποι για να ενθαρρύνετε το νήπιο παιδί σας να παίξει ανεξάρτητα

Στο reel εξηγούνται πολλά παραδείγματα όπως αντί να λέτε «Όχι, δεν μπορώ να παίξω μαζί σου αυτή τη στιγμή. Ταΐζω το μωρό», μπορείτε να πείτε: «Ναι! Θα ήθελα πολύ να παίξω μαζί σου. Χρειάζομαι πέντε λεπτά και μετά θα παίξουμε».

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved