Είχα δεύτερες σκέψεις για το αν θα κάνω τρίτο παιδί αλλά τώρα πια νιώθω ευγνώμων

Η δασκάλα και μαμά τριών παιδιών, Jenna Stehler, αποκαλύπτει πώς κατάφερε να διαχειριστεί τις ανησυχίες της για τον ερχομό του τρίτου της παιδιού.

Μία Μαμά
Είχα δεύτερες σκέψεις για το αν θα κάνω τρίτο παιδί αλλά τώρα πια νιώθω ευγνώμων

Instagram/ @abbyrosegreen

Όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος στο τρίτο μας παιδί, παρόλο που ήταν προγραμματισμένο, είχα πολύ αντικρουόμενα συναισθήματα.

Φυσικά ήμουν ευγνώμων, αλλά ήμουν επίσης γεμάτη άγχος . Ανησυχούσα για το ότι θα έχανα την ελευθερία μου, για την έλλειψη ύπνου, για το ότι θα έχω περισσότερες ευθύνες και για το πώς θα δίναμε και στα τρία παιδιά την αγάπη και την προσοχή που τους άξιζε.

Τα μεγάλα μας παιδιά, αγόρια , τότε ήταν τέσσερα και έξι. Πως θα μπαίναμε ξανά στο «στάδιο» του μωρού;

Η αμφίδρομη σχέση μεταξύ υπογονιμότητας και άγχους

Θα έλεγα ψέματα αν υποστήριζα πως οι ανησυχίες μου ήταν αδικαιολόγητες και πως εξαφανίστηκαν μόλις γεννήθηκε το μικρό μας κοριτσάκι. Έφερε πράγματι πολύ λιγότερο ύπνο και πολύ περισσότερο άγχος. Και υπήρχαν μέρες που πραγματικά αναρωτιόμουν, τι κάναμε;

Αλλά η ιστορία μας δεν τελειώνει εκεί.

Η ζωή μας είναι γεμάτη ευθύνες και υποχρεώσεις, αλλά είναι επίσης πολύ πιο φωτεινή.

Instagram/ @jennamis1

22 θετικές φράσεις που μπορείτε να πείτε στα παιδιά πριν τον ύπνο

Ο προηγούμενος χρόνος πέρασε τόσο γρήγορα. Σίγουρα, ακόμα δεν κοιμόμαστε όλη νύχτα, αλλά οι μέρες που ξυπνούσαμε κάθε ώρα μοιάζουν να είναι αιώνες ,μακριά. Πλένουμε λιγότερα μπιμπερό και έχουμε να διαχειριστούμε λιγότερα κλάματα και ουρλιαχτά. Έχουμε πολύ περισσότερη υπομονή και πολύ περισσότερη χαρά.

Και όταν σκέφτομαι τον πρώτο χρόνο της ζωής της, δεν μου έρχονται στο μυαλό οι δύσκολες στιγμές, αλλά οι όμορφες: Το πρώτο της χαμόγελο . Το πρώτο της γέλιο. Τα πρώτα της βήματα! Ο τρόπος που φωτίζεται το πρόσωπό της όταν βλέπει τα αδέρφια της. Τα αγόρια είναι εντελώς ξετρελαμένα μαζί της.

10 πρακτικές αυτοφροντίδας για νέες μαμάδες

Έχει γεμίσει το σπίτι μας με περισσότερη αγάπη από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ.

Καθώς ετοιμαζεται να μπει στα δύο, εξακολουθώ να ανησυχώ. Αλλά μπορώ να κοιτάξω πίσω και να ξέρω ότι οι πιο δύσκολες μέρες ήταν παροδικές.

Αυτές ήταν οι καλύτερες μέρες, οι πιο δύσκολες μέρες, οι μέρες που τα άξιζαν όλα

Η κόρη μας περπατάει τώρα και μόλις άρχισε να λέει τις πρώτες της λέξεις και ξέρω ότι τα καλύτερα έρχονται.

Όσο για την απώλεια της ελευθερίας μου: Ναι, υπάρχει λιγότερος χρόνος για μένα και κάνω όλο και περισσότερες θυσίες. Τους πρώτους μήνες της ζωής της η ταυτότητά μου ήταν ταυτόσιμη με τη μητρότητα .

Instagram/ @jennamis1

Αλλά ήδη κάνω και πάλι πράγματα μόνο για μένα! Διαβάζω, γράφω, γυμνάζομαι και κοινωνικοποιούμαι πού και πού. Και κάνω αυτά τα πράγματα (κυρίως) χωρίς ενοχές, επειδή ξέρω ότι το να δίνω προτεραιότητα στον εαυτό μου τακτικά σημαίνει ότι μπορώ να είμαι καλύτερη μαμά και για τα τρία μου παιδιά.

Έχω, επίσης, μάθει ότι μέρος της αυτοφροντίδας μου σημαίνει να αποδέχομαι ότι θα έχω δύσκολες μέρες. Το αναγνωρίζω ότι το να έχεις τρία παιδιά είναι δύσκολο δεν με κάνει κακή μαμά.

Η μητρότητα είναι διαφορετική την τρίτη φορά

Μακάρι να μπορούσα να πω ότι το τρίτο παιδί είναι κάτι εύκολο. Αντίθετα, ήταν και είναι πραγματικά δύσκολο. Αλλά κάθε μέρα το γλυκό μου κορίτσι μου θυμίζει ότι αξίζει αυτόν τον κόπο.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved