Το tip της μαμάς: Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε όταν μαγειρεύετε στο air fryer

To μυστικό για να σας πετυχαίνουν τα φαγητά στη φριτέζα αέρος είναι να ξέρετε πώς να τη χρησιμοποιείτε. 

Το tip της μαμάς: Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε όταν μαγειρεύετε στο air fryer
Bigstock

Η φριτέζα αέρος (air fryer) είναι η συσκευή που πλέον έχει περίοπτη θέση στις περισσότερες κουζίνες. Η ευκολία χρήσης της σε συνδυασμό με τη χρήση ελάχιστου ή καθόλου λαδιού την έχουν καταστήσει ως την πλέον δημοφιλή συσκευή.

Το tip της μαμάς: Πέντε φαγητά που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στο air fryer

Ωστόσο, αν δεν ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά μια φριτέζα αέρος, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο.

Ας δούμε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνετε οι περισσότεροι όταν χρησιμοποιείτε το air fryer σύμφωνα με το crompton.co.in

friteza.jpg

Γεμίζετε το καλάθι με πάρα πολύ φαγητό

Εάν βάλετε μεγάλη ποσότητα φαγητού στο καλάθι δεν υπάρχεις επαρκής χώρος για να κυκλοφορήσει ο θερμός αέρας. Ως αποτέλεσμα, ορισμένα κομμάτια θα είναι υπερβολικά ψημένα, ορισμένα άψητα κι άλλα ωμά. Για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα το φαγητό σας, ακολουθείστε τις οδηγίες χρήσης ως προς τη χωρητικότητα.

Tο tip της μαμάς: Mε ποια κριτήρια να επιλέξετε την κατάλληλη φριτέζα αέρος

Κόβετε τα τρόφιμα σε λάθος μεγέθη

Είτε πρόκειται για κρέας είτε για λαχανικά, πρέπει να αποφύγετε να τα κόψετε σε πολύ μικρά ή σε πολύ μεγάλα κομμάτια. Το πρόβλημα με τα μικρά κομμάτια φαγητού είναι ότι θα παραψηθούν και θα στεγνώσουν ενώ αν είναι πολύ μεγάλα, υπάρχει η πιθανότητα να είναι τραγανά εξωτερικά αλλά όχι καλοψημένα εσωτερικά.

Μαγειρεύετε τρόφιμα με μαρινάδα

Τα τρόφιμα που είναι επικαλυμμένα με μαρινάδα, ντρέσινγκ ή κουρκούτι δεν είναι κατάλληλα για μαγείρεμα στη φριτέζα αέρος . Αυτές οι υγρές ουσίες μπορεί να στάξουν μέσα από το καλάθι και να πέσουν στο πηνίο προκαλώντας καπνό. Φροντίστε να επιλέγετε μια πιο στεγνή επικάλυψη όπως τριμμένη φρυγανιά.

friteza-aera-katharismos1.jpg

Δεν προθερμαίνετε σωστά τη συσκευή

Η προθέρμανση του air fryer είναι εξίσου σημαντική με την προθέρμανση ενός φούρνου. Ο κύριος σκοπός της προθέρμανσης είναι να εξαπλωθεί η θερμότητα γύρω από το καλάθι ώστε το φαγητό να ψηθεί ομοιόμορφα.

Δεν χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα λαδιού

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του air fryer είναι η χρήση ελάχιστης ή καθόλου ποσότητας λαδιού. Ωστόσο, μια ελάχιστη ποσότητα λαδιού είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε ότι το φαγητό σας δεν θα καεί. Οι περισσότερες συνταγές απαιτούν σχεδόν ένα κουταλάκι του γλυκού ή ένα ελαφρύ ψεκασμό λαδιού για το σωστό μαγείρεμα. Εάν προσθέσετε επιπλέον λάδι κατά το μαγείρεμα, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο και σίγουρα όχι τόσο υγιεινό όσο θα θέλατε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved