8 καθημερινές συνήθειες για να ενισχύσετε τη σχέση σας με το παιδί σας

Πώς θα έρθετε πιο κοντά στο παιδί σας και πώς θα αναπτύξετε τον δεσμό σας.

Μαργαρίτα Νικολάου
8 καθημερινές συνήθειες για να ενισχύσετε τη σχέση σας με το παιδί σας
Bigstock

Όλοι λαχταρούμε εκείνες τις υπέροχες στιγμές με τα παιδιά μας που κάνουν τις καρδιές μας να λιώνουν. Η σύνδεση είναι τόσο σημαντική για εμάς τους γονείς όσο και για τα παιδιά μας. Όταν η σχέση μας είναι δυνατή, είναι επίσης γλυκιά - άρα λαμβάνουμε όσα δίνουμε. Αυτό είναι που κάνει τη μητρότητα (και την πατρότητα) να αξίζει όλες τις θυσίες.

Αυτή η σύνδεση είναι επίσης ο μόνος λόγος που τα παιδιά ακολουθούν πρόθυμα τους κανόνες μας. Τα παιδιά που αισθάνονται στενά συνδεδεμένα με τους γονείς τους ΘΕΛΟΥΝ να συνεργαστούν, αν μπορούν. Θα εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν παιδιά και να ακολουθούν το παράδειγμά μας όταν μπορούν.

Father And Son

Πώς χτίζεται η εμπιστοσύνη μεταξύ γονιών και παιδιού

Οι ερευνητές μας υπενθυμίζουν ότι χρειαζόμαστε πέντε θετικές αλληλεπιδράσεις σε κάθε μία αρνητική αλληλεπίδραση για να διατηρήσουμε υγιή οποιαδήποτε σχέση. Και δεδομένου ότι αφιερώνουμε τόσο πολύ χρόνο για να καθοδηγήσουμε, οργανώσουμε, υπενθυμίσουμε, μαλώσουμε, επικρίνουμε, γκρινιάξουμε και φωνάξουμε - είναι σημαντικό να φροντίσουμε να αφιερώνουμε πέντε φορές περισσότερο χρόνο κάνοντας θετική σύνδεση με το ή τα παιδιά μας.

Αλλά είμαστε άνθρωποι. Υπάρχουν μέρες που το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ικανοποιήσουμε τις πιο βασικές ανάγκες τους. Μερικές μέρες είναι γεμάτες μόνο τάισμα, λούσιμο και ύπνο σε μια λογική ώρα.

Δεδομένου ότι η ανατροφή των παιδιών είναι η πιο δύσκολη δουλειά στη γη, ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουμε έναν ισχυρό δεσμό με τα παιδιά μας είναι μέσα από μικρές συνήθειες.

15 quotes που υμνούν τη σχέση μαμάς-κόρης

Ορίστε 8 από αυτές - Δεν απαιτούν επιπλέον χρόνο, απλά επιπλέον σύνδεση και είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουν τη ζωή σας και την καθημερινότητά σας.

sxesi-kai-epikoinonia-me-to-paidi.jpg

Αναζητήστε 12 αγκαλιές (ή 12 αγγίγματα κάθε μέρα)

Αγκαλιάστε το παιδί σας το πρωί για λίγα λεπτά και αγκαλιάστε το και το βράδυ. Αγκαλιάστε όταν λέτε αντίο, όταν βρίσκεστε ξανά και αγκαλιαστείτε συχνά μεσα στη μέρα. Ανακατέψτε τα μαλλιά τους, χαϊδέψτε τα στην πλάτη, τρίψτε τους ώμους τους. Κάντε οπτική επαφή και χαμογελάστε. Αν τα παιδιά είναι έφηβα αναζητήστε την παρέα τους για λίγα λεπτά. Πιάστε τους τα χέρια, πιείτε μαζί ένα ρόφημα, συζητήστε.

Παίξτε

Γελάστε, παίξτε επιτραπέζια, τρέξτε.

Απενεργοποιήστε τις συσκευές

Αφήστε για μερικά λεπτά τα κινητά και τις συσκευές στην άκρη.

Μιλήστε

Μιλήστε για το πώς περάσατε μέσα στη μέρα σας και μην ξεχνάτε να κοιτάτε τα παιδιά σας στα μάτια όταν σας μιλούν και όταν τους μιλάτε.

Η σχέση μεταξύ χιούμορ και ευφυΐας στα παιδιά

Βρείτε χρόνο ο ένας για τον άλλο

Αφιερώστε έστω 15 λεπτά ο ένας στον άλλο. Αποκλειστικά λεπτά. Κάντε κάτι που σας αρέσει.

mama-milaei-me-kori-gia-proti-periodo-(2).jpg

Ακούστε τα

Η σύνδεση αρχίζει από την ακοή. Γίνεται καλοί ακροατές όταν τα παιδιά σας σας μιλούν.

Απολαύστε τη στιγμή

Δεν χρειάζεται να βγάλετε το κινητό σας τηλέφωνο για να απαθανατίσετε τη στιγμή. Απλά ζήστε τη.

Κάντε αγκαλιές πριν τον βραδινό ύπνο

Ακόμη και αν το παιδί σας είναι στην εφηβεία αφιερώστε λίγα λεπτά δίπλα τους. Κάντε αγκαλιές και πείτε τους πόσο τα αγαπάτε πριν τους δώσετε το φιλί για καληνύχτα.

Συμπεριφορές που επηρεάζουν αρνητικά τη σχέση γονιού και παιδιού

με πληροφορίες από το mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved