Η κόρη μου θέλει να αρχίσει να βάφεται - Τι να κάνω;

Αν η κόρη σας θέλει να αρχίσει να χρησιμοποιεί προϊόντα μακιγιάζ, θα χρειαστεί απαραίτητα την καθοδήγησή σας.

Η κόρη μου θέλει να αρχίσει να βάφεται - Τι να κάνω;
Bigstock

Υπάρχουν πολλές στιγμές που πρέπει να θέσετε όρια ως μαμά, να διαπραγματευτείτε και να κατανοήσετε καταστάσεις. Μία από τις πιο συνηθισμένες είναι όταν τα κορίτσια θέλουν να αρχίσουν να βάφονται. Μπορεί να μην συμφωνείτε απόλυτα με την ιδέα αλλά δεν πρέπει να είστε πολύ αυστηρές.

Πρέπει να λάβετε υπόψιν σας διάφορους παράγοντες. Για παράδειγμα, την ηλικία του παιδιού ή τους λόγους για τους οποίους θέλει να ξεκινήσει να πειραματίζεται με το μακιγιάζ.

Αν προσεγγίσετε το θέμα με ενσυναίσθηση, θα είναι ευκολότερο να καθοδηγήσετε την κόρη σας χωρίς να δημιουργήσετε συγκρούσεις .

«Μισώ την περίοδο» - Όταν οι πόνοι περιόδου κάνουν τα έφηβα κορίτσια να υποφέρουν

Γιατί η κόρη μου θέλει να αρχίσει να βάφεται;

Όπως είπαμε, είναι βασικό να καταλάβετε από πού πηγάζει αυτή η επιθυμία για να τη διαχειριστείτε. Οι λόγοι για τους οποίους ένα νεαρό κορίτσι θέλει να «μακιγιαριστεί» είναι διαφορετικοί από εκείνους ενός εφήβου.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, είναι σύνηθες για τα μικρά κορίτσια να θέλουν να μιμηθούν αυτό που βλέπουν στο κύριο πρόσωπο αναφοράς τους: Τη μαμά . Θέλουν να ταυτίζονται μαζί της καθώς την θαυμάζουν και επιθυμούν να συμμετέχουν σε ό,τι κάνει.

Έτσι, αν η κόρη σας σας βλέπει να βάφεστε κάθε πρωί ή να βάφετε τα νύχια σας στον ελεύθερο σας χρόνο, είναι φυσικό να ενδιαφέρεται. Επιπλέον, πρόκειται για μια δημιουργική αλλά διασκεδαστική δραστηριότητα που είναι γεμάτη χρώματα!

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Environmental Research and Public Health, πολλά κορίτσια χρησιμοποιούν καλλυντικά μόνο για λόγους παιχνιδιού.

Από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση των εφήβων κοριτσιών, εξετάζονται και άλλα ζητήματα. Η εξωτερική εμφάνιση αποκτά μεγάλη σημασία σε αυτά τα χρόνια της ήβης.

Το μακιγιάζ είναι ένα στοιχείο που βοηθά στην προβολή ενός συγκεκριμένου στυλ και στην έκφραση αυτής της προσωπικότητας που διαμορφώνεται. Επιπλέον, οι έφηβοι έχουν την τάση να αισθάνονται μεγαλύτεροι, θέλουν να κάνουν τη μετάβαση στον κόσμο των ενηλίκων και νιώθουν πιο ελεύθεροι και ανεξάρτητοι.

Οι αστείες αναρτήσεις ενός μπαμπά 4 κοριτσιών

Είναι φυσιολογικό, λοιπόν, όταν η κόρη σας ζητά να χρησιμοποιήσεi καλλυντικά, να φοβάστε και να έχετε αμφιβολίες: «Δεν είναι πολύ μικρή;», «Δεν το χρειάζεται!».

Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις μπορεί να «τυραννούν» την σκέψη σας. Για παράδειγμα, σύμφωνα με ένα άρθρο στο Red Educa , η χρήση του μακιγιάζ και άλλες συμπεριφορές της πρώιμης εφηβείας μπορεί να προκαλέσουν απώλεια της παιδικής αθωότητας και να «περάσουν» το μήνυμα πως η εξωτερική εμφάνιση είναι το πιο σημαντικό πράγμα, ακόμη και πάνω από τις αξίες.

Χρήσιμες συμβουλές

Δεδομένων όλων των παραπάνω, συγκεντρώσαμε μερικά tips που μπορούν να σας βοηθήσουν στο πώς να αντιδράσετε όταν η κόρη σας εκφράσει την επιθυμία της για το μακιγιάζ.

1. Μην το απαγορέψετε

Η απαγόρευση δεν είναι συνήθως η καλύτερη εκπαιδευτική στρατηγική, ειδικά αν αυτό που ζητάει το παιδί σας δεν είναι κάτι βλαβερό ή παράλογο.

Η ξεκάθαρη άρνησή σας το μόνο που θα κάνει είναι να μεγαλώσει το ενδιαφέρον της και να δημιουργήσει μια δυσαρέσκεια προς εσάς.

2. Δείξτε ενδιαφέρον για την επιθυμία της

Προσπαθήστε να είστε πρόθυμες προς συζήτηση. Ρωτήστε την τι της αρέσει στο μακιγιάζ και γιατί θέλει να ξεκινήσει να βάφεται. Αν η κόρη σας είναι μικρή, μπορείτε να της δείξετε διάφορα προϊόντα και να της εξηγήσετε πώς λέγονται και για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται.

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Ibero-American Journal of Social and Humanistic Sciences, αυτή η τακτική βοηθά στην ενίσχυση του δεσμού σας και αποτελεί μια καλή αρχή για διαπραγματεύσεις, καθώς θα καταλάβει ότι ενδιαφέρεστε για τα γούστα της.

Μπαμπάδες, μην αγχώνεστε για τα ρούχα που επιλέγουν οι έφηβες κόρες σας

3. Διαπραγματευτείτε και προσφέρετε εναλλακτικές λύσεις

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ενδώσετε και να επιτρέψετε στην κόρη σας να φορά μακιγιάζ όποτε το ζητάει. Ως μητέρα, η δουλειά σας είναι να θέτετε όρια, ακόμη και αν αυτά προκαλούν θυμό ή απογοήτευση. Βέβαια, μπορείτε να το κάνετε αυτό προσφέροντας εναλλακτικές λύσεις.

Για παράδειγμα, αν είναι νήπιο , ξεκαθαρίστε ότι θα πρέπει να ξεβγάλει το μακιγιάζ πριν βγείτε έξω.

Εάν η κόρη σας είναι έφηβη, επιτρέψτε της να δοκιμάσει ορισμένα προϊόντα που είναι κατάλληλα για την ηλικία της, αντί να αρνηθείτε κατηγορηματικά ή να της επιτρέψετε να βάφεται υπερβολικά από την αρχή.

10 δραστηριότητες για ένα πετυχημένο κοριτσίστικο sleepover party

4. Σκεφτείτε τις συνθήκες

Όταν παίρνετε μια απόφαση, πρέπει να εξετάζετε το πλαίσιο και τις συνθήκες. Για παράδειγμα, αν έχετε μια κόρη στην αρχή της εφηβείας της (13 ή 14 ετών), είναι πιθανό οι φίλες της να έχουν ήδη αρχίσει να βάφονται και να θέλει να κάνει το ίδιο.

Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε ό,τι κάνουν οι άλλοι γονείς, αλλά μπορούν να χρησιμεύσουν ως σημείο αναφοράς, καθώς αν αρνηθείτε στην κόρη σας αυτή τη δυνατότητα θα την κάνετε να νιώσει «διαφορετική» από την παρέα της.

Επιπλέον, θέστε όρια λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο. Για παράδειγμα, εξηγήστε της πως είναι ακατάλληλο να πηγαίνει στο σχολείο με μακιγιάζ, ωστόσο, σε μια έξοδο το Σαββατοκύριακο με τις φίλες της θα της το επιτρέψετε.

Εν ολίγοις, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία στην οποία είναι κατάλληλο ή ακατάλληλο για μια ανήλικη να αρχίσει να πειραματίζεται με το μακιγιάζ. Όπως είπαμε, η πρώιμη εφηβεία είναι η εποχή που αυτή η επιθυμία μπορεί να αναδυθεί, αλλά κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς.

Το πιο σημαντικό είναι να κρατήσετε μια ανοιχτή στάση απέναντι σε αυτό. Ο διάλογος θα διευκολύνει την πιθανή διαπραγμάτευση. Ωστόσο, να θυμάστε ότι ως ενήλικας, εσείς είστε υπεύθυνη για την καθοδήγηση της συμπεριφοράς της και δεν πρέπει να φοβάστε να θέσετε τα όρια που θεωρείτε απαραίτητα.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved