Γιατί μερικά παιδιά φιλούν το ένα το άλλο στο στόμα;

Πολλά παιδιά φιλιούνται στο στόμα επειδή μιμούνται τη συμπεριφορά που βλέπουν στο σπίτι.

Γιατί μερικά παιδιά φιλούν το ένα το άλλο στο στόμα;
Bigstock

Όταν τα μικρά παιδιά αρχίζουν να επεκτείνουν τον κοινωνικό τους κόσμο πέρα από την οικογένειά τους, αρχίζουν να παρουσιάζονται νέα πρόσωπα αναφοράς. Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις έχει να κάνει με το γιατί κάποια παιδιά φιλιούνται στο στόμα , γεγονός που προκαλεί έκπληξη στους γονείς. Τι κρύβεται πίσω από αυτό, πως μπορείτε να ερμηνεύσετε μία τέτοια συμπεριφορά και τι πρέπει να κάνετε;

Είναι φυσιολογικό όταν τα παιδιά φιλιούνται στο στόμα;

Ναι, τα φιλιά στο στόμα μεταξύ των παιδιών είναι απολύτως φυσιολογικά. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε. Είναι μέρος της στοργής και του αναπτυσσόμενου συναισθηματικού τους κόσμου.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι μπορεί να οφείλεται σε κάτι που έχουν δει στο σπίτι, για παράδειγμα, εάν φιληθήκατε με τον σύζυγό σας μπροστά του. Υπάρχουν ακόμη και γονείς που το κάνουν αυτό με τα παιδιά τους. Επομένως, για τα παιδιά, δεν είναι κάτι κακό, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

1. Μην το ερμηνεύετε ως μια ενήλικη κατάσταση

Κατ' αρχάς,να θυμάστε πως τα παιδιά λειτουργούν μέσα σε ένα διαφορετικό νοηματικό πλαίσιο. Για τα παιδιά το φιλί στο στόμα είναι μέρος της εξερεύνησης του κόσμου. Επίσης, έχει να κάνει με το παιχνίδι και την περιέργεια.

2. Μιλήστε για τα όρια και την οικειότητα

Είναι σημαντικό να θέσετε το θέμα των ορίων, της οικειότητας και του σεβασμού . Από αυτή την άποψη, είναι σημαντικό να επισημανθεί πως δεν δίνουμε φιλιά στο στόμα σε όλους, πόσο μάλλον σε αγνώστους. Με τον ίδιο τρόπο, δεν δίνουμε φιλιά σε όσους δεν θέλουν, ούτε είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε φιλιά αν δεν το θέλουμε.

3. Εξηγήστε με απλό τρόπο

Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, είναι χρήσιμο να ξεκινήσετε με απλές εξηγήσεις και προχωρώντας να τις κάνετε πιο σύνθετες. Το πιο σημαντικό είναι να μην «κλείσετε» το διάλογο και να μην τους αφαιρέσετε τη δυνατότητα να κάνουν περισσότερες ερωτήσεις. Γιατί αν δεν μπορούν να κάνουν αυτές τις ερωτήσεις σε εσάς, που θα αναζητήσουν απαντήσεις;

4. Μην κοροϊδεύετε

Εάν χλευάσετε το παιδί εκείνη τη στιγμή, θα το κάνετε να νιώσει άσχημα ή θα το οδηγήσετε να σκεφτεί πως έκανε κάτι λάθος. Στο τέλος, θα χάσετε την ευκαιρία να σας εμπιστευτούν.

5. Καταρρίψτε ορισμένους μύθους

«Εξορκίστε» τον φόβο ότι η αποδοχή αυτών των συμπεριφορών ενθαρρύνει την πρώιμη σεξουαλικότητα.

Πρέπει να μη ξεχνάτε ότι η σεξουαλικότητα είναι παρούσα από την πρώτη στιγμή. Είναι μια διάσταση που περιλαμβάνει ψυχολογικές , βιολογικές, πολιτιστικές και κοινωνικές πτυχές.

Με τη σειρά της, εκφράζεται σε συμπεριφορές, σκέψεις, επιθυμίες, πρακτικές και ρόλους, σύμφωνα με τον ορισμό που προσφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ως εκ τούτου, η σεξουαλικότητα υπερβαίνει το φύλο.

Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Ενώ το φιλί στο στόμα μεταξύ παιδιών είναι φυσιολογικό, υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις που απαιτούν παρέμβαση ή συμβουλή ειδικού:

  • Όταν οι συμπεριφορές που παρατηρείτε παρουσιάζουν μια εικόνα της σεξουαλικότητας που δεν αρμόζει στην ηλικία του παιδιού. Δώστε προσοχή στα τηλεοπτικά προγράμματα και στο διαδικτυακό περιεχόμενο που έχουν πρόσβαση.
  • Όταν παρατηρείτε δυσφορία καθώς το παιδί σας φιλά κάποιον στο στόμα. Σα να νιώθετε πως το κάνει για να ευχαριστήσει τον άλλον ή από υποχρεώση.
  • Αν η διαφορά ηλικίας με το άλλο παιδί που φιλάει είναι αισθητά μεγάλη.

Με πληροφορίες από: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved