Αν το παιδί σας πιστεύει στον Άγιο Βασίλη μην το αφήσετε να googlαρει «Υπάρχει ο Άγιος Βασίλης»

Οι γονείς θέλουν η Google να αλλάξει τα αποτελέσματα αναζήτησης για να μην καταστραφεί η μαγεία των Χριστουγέννων.

Μαργαρίτα Νικολάου
Αν το παιδί σας πιστεύει στον Άγιο Βασίλη μην το αφήσετε να googlαρει «Υπάρχει ο Άγιος Βασίλης»
Bigstock

Για πολλές οικογένειες, ο Άγιος Βασίλης είναι ένα από τα πιο μαγικά κομμάτια των διακοπών των Χριστουγέννων. Οι απανταχού γονείς μοιράζονται με τα παιδιά τους τη μαγεία των Χριστουγέννων, του Άγιου Βασίλη, του Βόρειου Πόλου και του εργαστηρίου του Άγιου Βασίλη με τα ξωτικά, τους ταράνδους και το έλκηθρο.

Τα παιδιά σας μπορούν να παρακολουθούν τον Άγιο Βασίλη live στο Βόρειο Πόλο - Ορίστε πώς

Αλλά αυτή η νεότερη γενιά παιδιών αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι αρκετά περίεργη. Έχουν στα χέρια τους συσκευές, γνωρίζουν να τις χρησιμοποιούν από τα γεννοφάσκια τους και δεν φοβούνται να κάνουν σε αυτό τις δύσκολες ερωτήσεις που εμείς οι γονείς δεν θέλουμε να τους απαντήσουμε με ειλικρίνεια. Πώς μπορούμε λοιπόν να κρατήσουμε ζωντανή τη μαγεία των Χριστουγέννων όταν τα παιδιά έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία;

yparxei-agios-basilis.jpg

Οι γονείς μπήκαν στο Διαδίκτυο στις αρχές της περασμένης εβδομάδας για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους με τις απαντήσεις της Google στο ερώτημα «Υπάρχει ο Άγιος Βασίλης;». Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τον Δεκέμβριο, αυτή η ερώτηση είναι η πιο δημοφιλής αναζήτηση στη Google.

Αν λοιπόν τα παιδιά googlάρουν αυτή την ερώτηση στο διαδίκτυο θα πέσουν επάνω σε άρθρα με τίτλους όπως: «Πόσο ψεύτικος είναι τελικά ο Άγιος Βασίλης;», «Υπάρχει Άγιος Βασίλης ή όχι;», «Ο Αη Βασίλης δεν είναι αληθινός», «Υπάρχει Άγιος Βασίλης ή κρύβονται οι γονείς πίσω από αυτόν;».

Οι πιθανότητες είναι πολλές να μάθει το παιδί σας την αλήθεια, αν είναι αρκετά μεγάλο για να κάνει μια αναζήτηση στη Google.

Ανακαλύπτοντας την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη

Θέλουμε η τεχνολογία να χαλάσει αυτή τη μαγεία ή όχι;

agios-vasilis-kai-paidia.jpg

Αν το παιδί θέλει να κρατήσει τη μαγεία θα βρει μια δικαιολογία μέσα του ή θα έρθει σε εσάς να του δώσετε την απάντηση. Σίγουρα θα έχετε μιλήσει μαζί του για το διαδίκτυο και πως δεν πρέπει να πιστεύει ότι βλέπει σε αυτό. Αν το παιδί σας είναι συναισθηματικά ώριμο μπορεί να αποφασίσει μόνο του αν θέλει να κρατήσει τη μαγεία για λίγο ακόμα.

Να θυμάστε πως η περιέργεια σε αυτή την ηλικία είναι απολύτως φυσιολογική. Εμείς ως γονείς, έχουμε την απλή ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας να θέτουμε όρια, να ενισχύουμε την περιέργειά της, να δίνουμε απαντήσεις στα ερωτήματά τους και φυσικά να χτίζουμε την εμπιστοσύνη μέσα τους.

Κάποια στιγμή όλοι μας θα μιλήσουμε για τον Άγιο Βασίλη και το μύθο του στα παιδιά μας, απλά θα βοηθούσε λίγο εάν η Google δεν βιαζόταν και «εξαφάνιζε» αυτή την περίοδο τα αποτελέσματα για τον Άγιο Βασίλη και την υπάρξή του.

Έξτρα tip: Αν τα παιδιά σας είναι πολύ περίεργα μπορείτε να τους πείτε να ρωτήσουν τη Siri ή την Alexa—οι δικές τους απαντήσεις είναι ΠΟΛΥ πιο διασκεδαστικές! Εμπρός ... δοκιμάστε το!

Santa's Workshop - Οδηγός για γονείς

*ελεύθερη μετάφραση - πηγή: parents.com

*πρώτη δημοσίευση 22/12/2023 - ανανεώθηκε

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved