Μια μαμά αναρωτιέται: «Είναι λάθος που έδωσα στο μωρό μου το ίδιο όνομα με το μωρό της φίλης μου;»

«Τελικά η φίλη μου άρχισε να κλαίει και αποκάλυψε ότι το Αδελαΐδα ήταν το όνομα που είχε επιλέξει για το μωρό της, το οποίο πέθανε στη γέννα.»

Μια μαμά αναρωτιέται: «Είναι λάθος που έδωσα στο μωρό μου το ίδιο όνομα με το μωρό της φίλης μου;»
Bigstock

Μερικές φορές οι ιστορίες στο φόρουμ «AITA» του Reddit εμπεριέχουν ένα δίλλημα. Δεν είναι άσπρες ή μαύρες, αλλά έχουν περισσότες αποχρώσεις όπως η συγκεκριμένη ιστορία που περιγράφει αυτή η μέλλουσα μαμά η οποία περιμένει κοριτσάκι και ανακοίνωσε το όνομα που είχε διαλέξει για το μωρό της:.

«Άκουσα για πρώτη φορά αυτό το όνομα όταν ήμουν παιδί και μου φάνηκε όμορφο και αποφάσισα ότι αν ποτέ αποκτούσα κόρη , θα την ονόμαζα Αδελαΐδα», έγραψε. «Μία φίλη μου, με την οποία κάνουμε παρέα από το πρώτο έτος του Πανεπιστημίου. μόλις το άκουσε άρχισε να συμπεριφέρεται κάπως περίεργα και απόμακρα.»

Η μέλλουσα μαμά σημείωσε ότι η εγκυμοσύνη είναι ένα ευαίσθητο θέμα για τη φίλη της, καθώς είχε χάσει ένα μωρό από θνησιγένεια πριν από δύο χρόνια.

«Δεν μπορώ καν να φανταστώ πόσο σπαρακτικό πρέπει να ήταν αυτό για εκείνη και φρόντισα να τη στηρίξω σε αυτή την απώλειά της. Παρά το τραύμα της, δεν υπήρξε ποτέ κάτι λιγότερο από ευγενική απέναντί μου, μέχρι εκείνη τη μέρα. Λίγες εβδομάδες αργότερα, μας πρότεινε να αλλάξουμε το όνομα του μωρού μας, στο οποίο αρνηθήκαμε. Συνέχισε να προσπαθεί να μας πείσει, προτείνοντας διαφορετικά ονόματα ή λέγοντας ότι το Αδελαΐδα ήταν πολύ παλιομοδίτικο ή ότι δεν θα ταίριαζε στο παιδί μας. Ο σύζυγός μου και εγώ συνεχίζαμε να αρνούμαστε, μέχρι που τελικά η φίλη μου άρχισε να κλαίει και αποκάλυψε ότι αυτό ήταν το όνομα που είχε επιλέξει για το μωρό της.»

Η ανάρτηση ολοκληρώθηκε με το εξής: «Όταν ήταν έγκυος, δεν είχε πει σε κανέναν το όνομα του μωρού της, καθώς ήθελε να είναι έκπληξη όταν γεννηθεί. Μετά τον τοκετό, αποφάσισε ότι θα το κρατούσε για τον εαυτό της, επειδή ήταν κάτι πολύ προσωπικό για εκείνη.Μέχρι πρόσφατα, κανείς δεν ήξερε πώς θα ονομαζόταν. Τώρα, ισχυρίζεται ότι δεν σεβόμαστε τη μνήμη του μωρού της.»

«Είπε ότι αν επέλεγα το ίδιο όνομα, τότε η κόρη μου θα ήταν μια ζωντανή υπενθύμιση του μωρού της που «δεν τα κατάφερε». Καταλαβαίνω απόλυτα τη θλίψη της, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να έχω το δικαίωμα να ονομάσω το δικό μου παιδί χωρίς να επιβαρύνομαι από το τραύμα κάποιου άλλου.»

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το εξομολογητικό κείμενο εδώ.

Και λίγο πολύ έτσι αισθάνονται και το όλες και όλοι οι οποίοι σχολίασαν την συγκεκριμένη ανάρτηση. Αυτή η μέλλουσα μαμά έχει κάθε δικαίωμα να ονομάσει το μωρό της όπως εκείνη θεωρεί σωστό - αλλά η φίλη της θρηνεί επίσης μια τρομερή απώλεια και έχει επίσης δικαίωμα να ονοματίζει τα συναισθήματά της.

«Είναι δική σου επιλογή , αλλά να είσαι προετοιμασμένη να χάσεις τη φίλη σου αν επιλέξεις να το κάνεις» σχολίασε κάποιος.

Ένα άλλο σχόλιο προσθέτει: «Πιθανότατα θα διάλεγα ένα διαφορετικό όνομα»

Ένα άλλο δίνει μερικές συμβουλές στη μέλλουσα μαμά: «Θα έλεγα να σκεφτείς σοβαρά το πώς νιώθεις για τη σχέση που έχεις με τη φίλη σου. Είναι μια σχέση που εκτιμάς; Είναι μια σχέση για την οποία έχεις προσπαθήσεις αρκετά και δεν θες να την χάσεις; Η θλίψη της φίλης σου θα εξακολουθεί να είναι παρούσα και στο μέλλον ...»

Πιστεύετε ότι αυτή η μαμά έχει άδικο;

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved