8 ονόματα ιδανικά για τα μωρά του Ιουνίου

Όταν έρχεται η ώρα να δώσετε όνομα στο μωρό σας, θέλετε κάτι που να έχει ιδιαίτερη σημασία. Εμπνευστείτε, λοιπόν, από τους γενέθλιους λίθους, τα αστρολογικά ζώδια αλλά και τη μυθολογία.

8 ονόματα ιδανικά για τα μωρά του Ιουνίου
Bigstock

Για πολλούς γονείς, όταν έρχεται η ώρα να δώσουν όνομα στο μωρό τους, θέλουν το όνομα να έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Ένας χαριτωμένος τρόπος για να τιμήσουν το μικρό τους είναι να του δώσουν ένα όνομα με σημασία για τον μήνα γέννησης.

Ο Ιούνιος πέφτει στη μέση του έτους κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και έχει συνδεθεί με όμορφες γενέθλιους λίθους και ισχυρά αστρολογικά ζώδια. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα, από τα οποία μπορείτε να εμπνευστείτε όταν σκέφτεστε ένα όνομα που να σχετίζεται με τον μήνα Ιούνιο.

1. Αλεξάνδρος/ Αλεξάνδρα

Ένας γενέθλιος λίθος του Ιουνίου, σύμφωνα με την American Gem Society, είναι ο Αλεξανδρίτης, ένας πορφυροπράσινος πολύτιμος λίθος!

2. Λούνα

Το Λούνα είναι ένα όνομα με βάση το φεγγάρι που ακούγεται ιδανικό για ένα μικρό κορίτσι. Η Λούνα ήταν η ρωμαϊκή θεά του φεγγαριού, σύμφωνα με την ιστορία. Είναι επίσης η κυριολεκτική μετάφραση της λέξης «φεγγάρι» σε γλώσσες όπως η ιταλική και η ισπανική.

3. Σελήνη

Αν και η Λούνα είναι η ρωμαϊκή θεά του φεγγαριού, η Σελήνη είναι η ελληνική εκδοχή της. Και τα δύο είναι υπέροχα ονόματα για μωρά.

Ονόματα για κορίτσια εμπνευσμένα από το φεγγάρι

4. Απόλλων

Ο Απόλλωνας ήταν ο θεός του φωτός και του ήλιου στην ελληνική μυθολογία, οπότε είναι το κατάλληλο όνομα για ένα μωρό που γεννιέται εν μέσω της πιο ζεστής εποχής. Ο Απόλλωνας ήταν επίσης ο θεός των τεχνών, οπότε ίσως το να δώσετε στο παιδί σας αυτό το όνομα να σημαίνει πως μπορεί να γίνει καλλιτέχνης.

5. Φλώρα

Με τις απροσδόκητες βροχές που έχει πολλές φορές ο Ιούνιος, οδηγεί στην ανθοφορία πολλών λουλουδιών. Αντί για ένα συγκεκριμένο όνομα από κάποιο λουλούδι, μπορείτε να ονομάσετε τη μικρή σας κόρη «Φλώρα». Στα λατινικά σημαίνει λουλούδι και η Flora ήταν η ρωμαϊκή θεά των αγριολούλουδων.

6. Ίρις

Για εκείνους τους γονείς που θέλουν να εμπνευστούν από ένα συγκεκριμένο λουλούδις, οι ανθισμένες ίριδες εμφανίζονται τον Ιούνιο. Η Ίρις ήταν επίσης η ελληνική θεά του ουράνιου τόξου!

7. Ρόζα

Ένα ακόμη δημοφιλές λουλούδι του Ιουνίου είναι το τριαντάφυλλο. Στην πραγματικότητα έχει κερδίσει σε δημοτικότητα τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Το 2000, το Rose ήταν το 299ο πιο δημοφιλές βρεφικό όνομα και το 2023 κατέκτησε την 124η θέση.

8. Αρίων

Το στοιχείο που σχετίζεται με το αστρολογικό ζώδιο των Διδύμων είναι ο αέρας. Γιατί να μην ονομάσετε το μωρό σας το οποίο γεννήθηκε στις αρχές Ιουνίου Αρίωνα;;

με πληροφορίες cafemom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved