17 κοριτσίστικα ονόματα που αρχίζουν από «Σ»

Bigstock

Η επιλογή ενός ονόματος είναι μια προσωπική και σημαντική απόφαση που αντανακλά την αγάπη και τις αξίες της οικογένειας.

Η επιλογή του ονόματος ενός παιδιού είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που παίρνουν οι γονείς . Το όνομα όχι μόνο συνοδεύει το παιδί για όλη του τη ζωή, αλλά μπορεί επίσης να φέρει συμβολισμούς και παραδόσεις. Αν βρίσκεστε σε αναζήτηση ενός ονόματος που αρχίζει από το γράμμα «Σ», το ακόλουθο άρθρο θα σας δώσει ιδέες με 18 όμορφα και μοναδικά κοριτσίστικα ονόματα.

1. Σοφία

Το όνομα Σοφία είναι ένα από τα πιο κλασικά και διαχρονικά ελληνικά ονόματα. Προέρχεται από τη λέξη «σοφία», που σημαίνει «γνώση». Το όνομα αυτό έχει διατηρήσει τη δημοτικότητά του μέσα στους αιώνες και παραμένει αγαπημένο στις μέρες μας.

2. Στέλλα

Το όνομα Στέλλα προέρχεται από τη λατινική λέξη «stella», που σημαίνει «αστέρι». Το όνομα αυτό αποπνέει λάμψη και φως, και είναι ιδανικό για γονείς που θέλουν να δώσουν στο παιδί τους ένα όνομα με νόημα.

3. Σαββίνα

Σπάνιο και ιδιαίτερο, το όνομα Σαββίνα έχει λατινικές ρίζες και συναντάται κυρίως στις μεσογειακές χώρες. Είναι ένα όνομα που φέρει έναν αέρα αρχοντιάς και κομψότητας.

4. Σοφιάννα

Μια παραλλαγή του κλασικού ονόματος Σοφία, το Σοφιάννα συνδυάζει δύο όμορφα ονόματα, προσδίδοντας ένα μοναδικό χαρακτήρα .

Ονόματα για μωρά εμπνευσμένα από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

5. Σμαράγδα

Το όνομα Σμαράγδα προέρχεται από τον πολύτιμο λίθο σμαράγδι. Το όνομα αυτό εκπέμπει αναμφίβολλα κομψότητα.

6. Στεφανία

Το όνομα Στεφανία προέρχεται από τη λέξη «στεφάνι» και φέρει τον συμβολισμό της νίκης και της τιμής.

7. Σαπφώ

Με ιστορικές και λογοτεχνικές ρίζες, το όνομα Σαπφώ προέρχεται από την αρχαία ελληνίδα ποιήτρια, η οποία θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές λυρικές ποιήτριες της αρχαιότητας.

8. Σωτηρία

Το όνομα Σωτηρία προέρχεται από τη λέξη «σωτηρία», που σημαίνει «λύτρωση». Είναι ένα όνομα με βαθύ θρησκευτικό και συμβολικό νόημα.

9. Σελήνη

Το όνομα Σελήνη είναι εμπνευσμένο από τη θεά της Σελήνης στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Ένα όνομα που αποπνέει μυστήριο .

10 ονόματα εμπνευσμένα από γυναίκες που άλλαξαν την ανθρώπινη ιστορία

10. Σύλβια

Με ρίζες στα λατινικά, το όνομα Σύλβια σημαίνει «από το δάσος». Ένα όνομα που φέρει μια φυσική και αγνή ομορφιά , ιδανικό για γονείς φυσιολάτρεις.

11. Σαμάνθα

Το όνομα Σαμάνθα είναι αγγλικής προέλευσης και κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις ελληνικές οικογένειες .

12. Σίλια

Το όνομα Σίλια είναι μια σύγχρονη παραλλαγή του λατινικού ονόματος «Celia», που σημαίνει «ουράνιος». Είναι ένα όνομα που αποπνέει ρομαντισμό και αθωότητα.

13. Σέβη

Το όνομα Σέβη προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη «σέβομαι», που σημαίνει «σεβασμός». Ένα μικρό, αλλά βαρύγδουπο όνομα που μεταφέρει αρετές.

Ονόματα μωρών εμπνευσμένα από την ολική έκλειψη ηλίου

20 περίεργα και αστεία ονόματα στο εορτολόγιο

14. Σπυριδούλα

Ένα παραδοσιακό όνομα, το οποίο είναι δημοφιλές στην Ελλάδα και σχετίζεται με τον Άγιο Σπυρίδωνα, πολιούχο της Κέρκυρας.

15. Σίσσυ

Το όνομα Σίσσυ αυτό είναι η χαϊδευτική μορφή του ονόματος Ελισάβετ. Ένα όνομα που αποπνέει χάρη και κοριτσίστικη φινέτσα, και είναι ιδανικό για γονείς που θέλουν κάτι πιο μοντέρνο.

16. Σαλώμη

Το όνομα Σαλώμη έχει εβραϊκές ρίζες και σημαίνει «ειρήνη». Είναι ένα όνομα που αποπνέει γαλήνη και αρμονία.

17. Στυλιανή

Το όνομα Στυλιανή σημαίνει «στήριγμα». Ένα όνομα με δυναμικό χαρακτήρα και που υποδηλώνει σταθερότητα .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved