10 ονόματα εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα

Αν το όνομα που θέλετε να δώσετε στο μωρό σας είναι «πολύ δημοφιλές» επιλέξτε ένα από αυτά.

10 ονόματα εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα
Bigstock

Η επιλογή ονόματος για το μωρό είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι γονείς .

Ωστόσο, όταν το αγαπημένο σας όνομα είναι εξαιρετικά δημοφιλές, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε εναλλακτικές επιλογές που θα δώσουν στο παιδί σας μια μοναδική ταυτότητα.

Παρακάτω, προτείνουμε μερικά αρχαιοελληνικά ονόματα για αγόρια και κορίτσια που μπορούν να αντικαταστήσουν τα πιο κοινά ονόματα, χωρίς να χάνουν την ομορφιά και τη σημασία τους.

Εναλλακτικά ονόματα για κορίτσια

Αριάδνη

Το όνομα «Αριάδνη» έχει μια αίσθηση μυστηρίου και θηλυκότητας.

Καλλιόπη

Η Καλλιόπη ήταν μία από τις Μούσες, προστάτιδα της επικής ποίησης και της ρητορικής. Το όνομα αυτό είναι μια διαχρονική επιλογή και θα μπορούσε να αντικαταστήσει ονόματα όπως η Έλενα ή η Άννα.

Μια μαμά αναρωτιέται: «Είναι λάθος που έδωσα στο μωρό μου το ίδιο όνομα με το μωρό της φίλης μου;»

Θάλεια

Το όνομα «Θάλεια» σημαίνει «ανθοφορία» και συμβολίζει την ευημερία και την ομορφιά. Μια ωραία εναλλακτική για τα δημοφιλή ονόματα όπως η Σοφία ή η Κατερίνα.

Ισμήνη

Ένα όνομα με αρχαιοελληνικές ρίζες. Το όνομα «Ισμήνη» είναι τόσο σπάνιο όσο και μελωδικό.

Χλόη

Ένα μοντέρνο όνομα που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα. Η «Χλόη» συμβολίζει τη νεότητα και την άνοιξη.

Γιατί δεν πρέπει να γράφετε έξω από τη σχολική τσάντα των παιδιών το όνομά τους

20 περίεργα και αστεία ονόματα στο εορτολόγιο

Εναλλακτικά ονόματα για αγόρια

Λεωνίδας

Εμπνευσμένο από τον θρυλικό βασιλιά της Σπάρτης, το όνομα «Λεωνίδας» είναι αρκετά επιβλητικό. Αν το όνομα Γιώργος είναι πολύ κοινό, το Λεωνίδας μπορεί να δώσει στο παιδί σας μια ηρωική ταυτότητα .

Νέστωρας

Ένα όνομα που προέρχεται από την ελληνική μυθολογία. Ο Νέστωρ ήταν γνωστός για τη σοφία του. Αν σας αρέσει το όνομα Νικόλαος αλλά ψάχνετε κάτι λιγότερο συνηθισμένο, το Νέστωρ είναι μια εξαιρετική επιλογή .

Περικλής

Ένα όνομα που φέρνει στο νου τον σπουδαίο Αθηναίο ρήτορα και πολιτικό, το «Περικλής» είναι ιδανικό για γονείς που επιθυμούν να δώσουν στο παιδί τους ένα όνομα με ιστορική σημασία. Μπορεί να αντικαταστήσει ονόματα όπως το Δημήτρης ή το Αντώνης.

Ονόματα μωρών εμπνευσμένα από την ολική έκλειψη ηλίου

Σωκράτης

Ένα όνομα με φιλοσοφικό βάθος και νόημα. Το «Σωκράτης» είναι εξαιρετικό για γονείς που αναζητούν ένα όνομα που θα αντικατοπτρίζει τη σοφία και την αρετή. Αντί το όνομα «Κωνσταντίνος», το Σωκράτης προσφέρει μια πιο ασυνήθιστη επιλογή.

Φίλιππος

Ένα όνομα που φέρει την έννοια της φιλίας και της αγάπης, ο «Φίλιππος» είναι ιδανικό για γονείς που επιθυμούν ένα κλασικό αλλά όχι υπερβολικά δημοφιλές όνομα. Μπορεί να αντικαταστήσει ονόματα όπως ο Χρήστος ή ο Μιχάλης.

Μη ξεχνάτε: Η επιλογή ονόματος για το μωρό σας είναι μια ιδιαίτερα προσωπική απόφαση, που μπορεί να συνδυάσει παραδόσεις, οικογενειακά έθιμα και προσωπικό γούστο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved