«Μην αφήνετε κανέναν να φιλά το νεογέννητο μωρό σας» - Το viral TikTok βίντεο μιας μαίας

Εξηγεί τον λόγο που οι γονείς δεν θα πρέπει να υποκύπτουν στην επιθυμία συγγενών και φίλων να παίρνουν αγκαλιά και να φιλούν το νεογέννητο.

«Μην αφήνετε κανέναν να φιλά το νεογέννητο μωρό σας» - Το viral TikTok βίντεο μιας μαίας
htiktok.com/@nurse__lauren

Η επίσκεψη σε μια νέα μαμά στο μαιευτήριο ή λίγες μέρες μετά στο σπίτι, συνοδεύεται εκτός από τα λουλούδια και τα γλυκά, με πολλές αγκαλιές και φιλιά κι όχι μόνο στους ευτυχισμένους γονείς.

Οι περισσότεροι περιμένουν πώς και πώς να δουν το νεογέννητο και γιατί όχι να το πάρουν στην αγκαλιά τους και να το φιλήσουν.

Μέγα λάθος… Δεν το λέμε μόνο εμείς επικαλούμενοι συστάσεις των ειδικών αλλά και η μαία L&D Lauren με σχετικό βίντεο που ανέβασε στο TikTok η οποία υπενθυμίζει πώς το νεογέννητο δεν είναι δικό σας.

Πρώτες μέρες με το νεογέννητο στο σπίτι: Πώς θα καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά

«Κάτι που με τρελαίνει εντελώς ως μαία είναι όταν βλέπω την οικογένεια να μπαίνει και να φιλάει τα νεογέννητα μωρά. Σας παρακαλώ μην το κάνετε αυτό», τονίζει, εξηγώντας πώς πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει κακό σε ένα μωρό.

«Αυτά τα μωρά δεν χρειάζεται να φιληθούν από εσάς για να νιώσουν ότι τα αγαπούν. Μπορείτε να τα κρατήσετε, να τα ζουλήξετε. Ωστόσο, κρατήστε τα χείλη σας μακριά από το πρόσωπό τους, από τα χέρια τους», υποστηρίζει η μαία.

Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε ξένους να φιλούν το νεογέννητο

Σύμφωνα με την Shannon Glenn-Otto, MD, παιδίατρο στο Johns Hopkins All Children's Hospital οι νέοι γονείς καλό είναι να μη δέχονται επισκέπτες για τους πρώτους δύο ή τρεις μήνες, καθώς τα νεογέννητα δεν έχουν ακόμη αναπτύξει ανοσία σε βακτήρια και ιούς. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο ευαίσθητα στην ανάπτυξη σοβαρών λοιμώξεων, λόγω του γεγονότος ότι ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός τους (που εμποδίζει τα μολυσματικά παθογόνα να εισέλθουν στον εγκέφαλο) δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως.

Η τήρηση των κανόνων υγιεινής αλλά και η χρήση μάσκας από τους γονείς ειδικά αν έχουν μπούκωμα, βήχα ή καταρροή επιβάλλεται ειδικά όταν το μωρό σας είναι μηνών ( και σίγουρα κάτω του ενός έτους).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved