Tantrums & meltdowns νηπίου: Το viral «μυστικό» αυτής της μαμάς θα σας λύσει τα χέρια

Bigstock

Η συμβουλή της Deena Margolin του Big Little Feelings (@biglittlefeelings) είναι τόσο μα τόσο χρήσιμη.

Σας έχει τύχει ποτέ να κάνετε scrolling στο Instagram και να πέσετε πάνω σε ένα carousel post που αφενώς αφορά στην γονεϊκότητα και αφετέρου σ΄αυτό που περνάτε εκείνη ακριβώς τη στιγμή που το διαβάζετε;

Μήπως, επίσης, είστε συνηθισμένη στις εκρήξεις θυμού και κλάματος του παιδιού σας; Μήπως όταν δεν καταφέρνει κάτι, η πρώτη αντίδραση είναι να αρνείται να κάνει οτιδήποτε ή να ζητά βοήθεια πριν καν προσπαθήσει. Εσείς μπορεί να θέλετε το παιδί σας να γίνει ανεξάρτητο, αλλά δεν έχετε βρει το «κλειδί» για να την ενδυναμώσετε ψυχολογικά.

Τάντρουμ: Τι είναι και οι τρόποι διαχείρισης για γονείς

Μια μαμά μοιράζεται το πώς αντιμετώπισε τον θυμό του παιδιού της και γίνεται viral

Πιο συγκεκριμένα, εάν καταλάβετε πως για μία εργασία ή γενικότερα ένα task, το μικρό σας χρειάζεται τρεις, τέσσερις ή παραπάνω προσπάθειες για πετύχει το στόχο του, γιορτάστε το μαζί του. Πείτε δυνατά: «Χρειάστηκε να προσπαθήσεις τέσσερις φορές για να το πετύχεις και δεν τα παράτησες. Μπράβο!»

Σε όλους μας αρέσει η αναγνώριση και η επιβεβαίωση όταν πετυχαίνουμε κάτι δύσκολο, αλλά ο αντίκτυπός είναι ακόμη πιο βαθύς στα μικρά παιδιά, που ο εγκέφαλός του ακόμα αναπτύσσεται.

«Αυτό που κάνουμε είναι να οικοδομήσουμε αυτή την ισχυρή εσωτερική αφήγηση που μπορεί να μείνει μέσα τους σχετικά με το πώς μερικές φορές θα πρέπει να προσπαθήσεις πολλές φορές πριν πετύχεις», σημειώνει η Deena Margolin ενώ προσθέτει: «Κάτι που όχι μόνο τα κάνει να αισθάνονται περήφανα, αλλά γίνεται η βασική τακτική τους για τις επόμενες φορές που θα βρεθούν σε μια δύσκολη ».

«Τι γίνεται με τα νήπια που λένε αμέσως "Δεν μπορώ!" για πράγματα που έχουν ήδη κατακτήσει και μπορούν να τα κάνουν με την πρώτη προσπάθεια εάν τα παρακαλέσεις για 5 λεπτά; Είναι ένας μόνιμος αγώνας που αντιμετωπίζω με το τεσσάρων χρονών παιδί μας εδώ και μήνες», έγραψε μια μαμά στο comment section.

«Αυτό μπορεί να συμβεί, και δεν είσαι μόνη σου εδώ!» απάντησε η σελίδα Big Little Feelings. «Μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο να το υποδείξετε εσείς η ίδια του πείτε πως δεν πειράζει εάν νιώθει στεναχωρημένο. Πείτε του πως πρέπει να συνεχίσει να προσπαθεί για να διαχειριστεί το αρνητικό αυτό συναίσθημα . Μπορείτε, επίσης, να το ενσωματώσετε αυτό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με κούκλες».

Προφανώς μη πιστέψετε πως η κόρη σας ή ο γιος σας θα σταματήσει τα tantrums ή τα meltdowns από τη μία μέρα στην άλλη. Αλλά γνωρίζοντας πως προσπαθείτε να μεταδώσετε στο παιδί σας το αίσθημα της ανεξαρτησίας και ενδυνάμωσης αξίζει τον κόπο.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved