Τα μωρά του ουράνιου τόξου: Τι είναι και γιατί είναι ξεχωριστά

Bigstock

Τα μωρά του ουράνιου τόξου συμβολίζουν τη χαρά και την ελπίδα που έρχεται μετά από μια περίοδο πένθους.

Τα μωρά του ουράνιου τόξου, είναι τα υγιή μωρά που γεννήθηκαν μετά την απώλεια ενός άλλου μωρού. Είτε λόγω αποβολής , επιπλοκών στην εγκυμοσύνη, ή θανάτου του νεογέννητου -για οποιονδήποτε λόγο ένα μωρό έφυγε από τη ζωή.

Ο χαρακτηρισμός προέρχεται από το προφανές: Το ουράνιο τόξο που εμφανίζεται στον ουρανό μετά από μια καταιγίδα και έρχεται να δώσει φως στο σκοτάδι, χαρά και ελπίδα.

Το ουράνιο τόξο μεταφορικά απαλύνει και γαληνεύει την ψυχή που ταλαιπωρήθηκε και πόνεσε. Ο όρος έγινε δημοφιλής μέσα από τα social media .

Μάλιστα, τα rainbow babies συχνά περιγράφονται ως «θαυματουργά» μωρά λόγω του ισχυρού αντίκτυπου που μπορούν να έχουν στο να βοηθήσουν τους γονείς να «θεραπευτούν» μετά από μια απώλεια. Ωστόσο, οι εγκυμοσύνες ουράνιου τόξου μπορεί να επιφέρουν έντονα και αντικρουόμενα συναισθήματα άγχους, ενοχών, ακόμη και φόβου.

Ο ακριβής αριθμός αυτών των μωρών δεν είναι γνωστός, δεδομένου ότι οι αποβολές συχνά υποτιμώνται ή δεν αναφέρονται.

10 αντικείμενα που πρέπει να κρατάτε μακριά από το μωρό

Αφήνοντας χώρο για «ανάμεικτα» συναισθήματα

Μια rainbow pregnancy περιλαμβάνει ταυτόχρονα συναισθήματα θλίψης και ενοχής μαζί με ανακούφιση, ενθουσιασμό . Είναι σημαντικό να ονοματίζετε και να επεξεργάζεστε τα συναισθήματα αυτά πάντα έχοντας υποστήριξη είτε του συντρόφου και της οικογένειας είτε ενός ειδικού.

Γυναίκες που έχουν βιώσει απώλεια βρέφους διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για επιλόχειο κατάθλιψη και άγχος . Παρόλο που μπορεί να φαίνεται αδύνατο να ανακάμψει μια γυναίκα πλήρως συναισθηματικά- κι όμως είναι επιτεύξιμο.

Σύμφωνα με έρευνες, μεταξύ του 15% και του 20% αυτών που βιώνουν μια πρόωρη αποβολή αναπτύσσουν κατάθλιψη ή άγχος, το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια.

Τι να κάνετε στο σπίτι με το νεογέννητο τον πρώτο μήνα - Δραστηριότητες και οφέλη

Γιατί τα μωρά του ουράνιου τόξου είναι ξεχωριστά

Ένα rainbow baby φέρνει μεγάλη χαρά μετά από μια πολύ δύσκολη στιγμή και συμβολίζει την ελπίδα και τη θεραπεία, αλλά συγχρόνωνς αποτελεί μία πολύτιμη υπενθύμιση.

Το να νιώθετε ότι σας κυριεύει η θλίψη της προηγούμενης εγκυμοσύνης είναι απολύτως φυσιολογικό . Αφιερώστε χρόνο, λοιπόν, για να θρηνήσετε.

Ακόμα και μετά την γέννηση του μωρού σας, μπορείτε να θυμάστε πού και πού το «χαμένο» σας μωρό. Μια ανακουφιστική πρακτική είναι να μοιραστείτε την ιστορία σας με το παιδί σας καθώς μεγαλώνει. Μπορείτε, επίσης, να φυτέψετε παρέα ένα δέντρο.

Με πληροφορίες από: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved