Το viral βίντεο ενός μπαμπά δείχνει τι έγινε όταν έδωσε στην κόρη του βιβλία αντί για τάμπλετ

«Δώστε τους βιβλία αντί για τηλέφωνα όταν είναι μικρά και αυτό θα είναι το αποτέλεσμα» λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο.

Το viral βίντεο ενός μπαμπά δείχνει τι έγινε όταν έδωσε στην κόρη του βιβλία αντί για τάμπλετ
Bigstock

Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο έντονη γίνετια η συζήτηση σχετικά με τον χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά στις οθόνες των κινητών, των τάμπλετ και των υπολογιστών.

Πόση ώρα επιτρέπεται; Εμποδίζεται η ανάπτυξή τους; Τα παιδιά κάτω από μια ορισμένη ηλικία να χρησιμοποιούν καθόλου κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ;

Ένα πράγμα που έχει αποδειχθεί, ωστόσο, είναι ότι είναι πραγματικά ωφέλιμο οι γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά να διαβάζουν βιβλία. Μπορείτε από μικρή ηλικία να τους διαβάζετε εσείς ώστε να εμφυσήσετε την αγάπη για το διάβασμα καθώς μεγαλώνουν.

Το viral TikTok βίντεο ενός μπαμπά αποδεικνύει το παραπάνω και πυροδοτεί ξανά τη συζήτηση για το πόσος χρόνος πρέπει να ξοδεύεται μπροστά σε οθόνες.

Ο Armando Hart (@lifeinmotion08) δημοσίευσε ένα βίντεο με τον 10χρονο γιο του Raya, να είναι στο αυτοκίνητο με τον μικρό να έχει «χώσει» το κεφάλι του σε ένα μυθστόρημα.

Στην περιγραφή του βίντεο, ο Armando έγραψε: « Δώστε τους βιβλία αντί για κινητά τηλέφωνα όταν είναι μικρά και αυτό είναι το αποτέλεσμα ». Στη λεζάντα, πρόσθεσε: « Είμαστε τόσο ευλογημένοι με τον γιο μας Raya. Νομίζω ότι έχει διαβάσει περισσότερα βιβλία από εμένα. »

Σε συνέντευξή του στο Newsweek, ο μπαμπάς Armado μίλησε περισσότερο για τη φιλοσοφία που υιοθέτησαν ο ίδιος και η σύζυγός καθώς ο Raya μεγάλωνε.

« Το να δώσουμε προτεραιότητα στο διάβασμα σε σχέση με τη χρήση των τάμπλετ και των κινητών ήταν μια απόφαση που ήρθε φυσικά », είπε. « Η σύζυγός μου και εγώ πιστεύουμε ακράδαντα στη δύναμη της λογοτεχνίας να διευρύνει το μυαλό και να καλλιεργεί τη δημιουργικότητα. »

Όλα ξεκίνησαν διαβάζοντας στον Raya κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο ένα παιδικό παραμύθι, ελπίζοντας ότι αυτό θα βοηθούσε « να αγαπήσει τα βιβλία ».

« Το θέμα ήταν να δώσουμε το παράδειγμα και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου το διάβασμα είναι γιορτή », δήλωσε ο Armado. « Φροντίσαμε, λοιπόν, να του παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα βιβλίων που ανταποκρίνονταν στα ενδιαφέροντά του και τον ενθαρρύναμε να εξερευνήσει διαφορετικά είδη. »

Παρόλα αυτά και οι δύο γνωρίζουν πως στην ψηφιακή εποχή είναι απαραίτητη η ισορροπία. Ο Raya έχει πρόσβαση στην τεχνολογία καθώς έχει δικό του iPad.

« Το θέμα είναι να βρεθεί αυτή η ισορροπία μεταξύ της τεχνολογίας και των πιο παραδοσιακών μορφών ψυχαγωγίας » δήλωσε. « Είναι σημαντικό για τους γονείς να βρίσκουν μια ισορροπία, προωθώντας το διάβασμα και άλλες δραστηριότητες. »

Αυτό είναι κάτι με το οποίο συμφωνούν και οι ειδικοί. Η δρ Norline Wild, επίκουρη καθηγήτρια παιδαγωγικής στην πρώιμη παιδική ηλικία στο Πανεπιστήμιο Niagara, η οποία δήλωσε επίσης στο Newsweek: « Τα βιβλία είναι ισχυρά και ο χρόνος που αφιερώνεται στην ανάγνωση και την εξερεύνησή τους είναι απαραίτητος για τη γνωστική και την κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη . Ωστόσο, ο χρόνος στην οθόνη έχει επίσης θέση στη ζωή όλων μας. »

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved