Τα οφέλη του pesto κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Καταναλώστε pesto και απολαύστε τη νόστιμη γεύση του επωφεληθείτε από τα οφέλη του.

Τα οφέλη του pesto κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Bigstock

Το πέστο, μια σως της ιταλικής κουζίνας παρασκευάζεται με υλικά που έχουν θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, είναι ασφαλές να καταναλώνετε pesto κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η κατανάλωση pesto με μέτρο μπορεί να θεωρηθεί μία υγιεινή επιλογή κατά την εγκυμοσύνη καθώς έχει θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες και καλά λίπη για να καλύψει τις αυξημένες ημερήσιες ανάγκες μιας εγκύου.

Εσείς ξέρατε τις ευεργετικές ιδιότητες του «βασιλικού» στην εγκυμοσύνη;

Τι είναι το pesto;

Το pesto είναι μια ιταλική σως που προέρχεται από τη Γένοβα στη Λιγουρία της βόρειας Ιταλίας. Συνήθως, το pesto παρασκευάζεται με βασιλικό, σκόρδο, κουκουνάρι, παρμεζάνα και ελαιόλαδο.

Είναι ασφαλής η κατανάλωση pesto στην εγκυμοσύνη;

Η απάντηση είναι ναι! Είναι ασφαλές να καταναλώνετε pesto όταν είστε έγκυος. Ωστόσο, φροντίστε να μην το παρακάνετε. Καταλαβαίνουμε ότι το pesto είναι αρκετά νόστιμο, αλλά η υπερκατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές για εσάς και το μωρό σας. Καθώς κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον διατροφολόγο σας πριν φάτε pesto ενώ είστε έγκυος.

Για να αποφύγετε την έκθεση σε συντηρητικά και άλλα δυνητικά επιβλαβή συστατικά, συνιστάται η κατανάλωση σπιτικού pesto. Επίσης, όταν ετοιμάζετε τη σάλτσα στο σπίτι, είναι σημαντικό να πλένετε καλά τα φύλλα βασιλικού καθώς μπορεί να μεταφέρουν επιβλαβή βακτήρια.

Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Ποια τυριά επιτρέπονται και ποια όχι

Οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση pesto κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

1. Θεραπεύει τις στομαχικές διαταραχές: Ο βασιλικός είναι βασικό συστατικό του pesto και εκείνος που δίνει στη σως το άρωμά της. Ο βασιλικός βοηθά στην αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών και είναι πλούσιος σε μέταλλα και βιταμίνες όπως σίδηρο, βήτα-καροτίνη, βιταμίνη Α και βιταμίνη Κ.

2. Παρέχει κατάλληλες πρωτεΐνες: Το πέστο περιέχει κουκουνάρι και τυρί, τα οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες ρυθμίζουν την όρεξή σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σας κρατούν χορτάτες.

3. Χαμηλά σε θερμίδες: Παρόλο που το pesto είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, έχει λίγες θερμίδες.

4. Δυναμώνει τα οστά και τις αρθρώσεις: Τα κουκουνάρια pesto είναι μια καλή πηγή βιταμίνης D, η οποία βοηθά στην ενίσχυση των οστών και των αρθρώσεων σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης, τα κουκουνάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει τα επίπεδα ενέργειάς σας και το ανοσοποιητικό σας τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

5. Παρέχει μονοακόρεστα λιπαρά: Το pesto περιλαμβάνει ελαιόλαδο, το οποίο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη. Τα μονοακόρεστα λιπαρά κάνουν καλό στην καρδιά σας. Επίσης ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας και μειώνει τα επίπεδα της κακής (LDL) χοληστερόλης και αυξάνει τα επίπεδα της καλής (HDL) χοληστερόλης.

Δείτε τι επιτρέπεται να τρώτε στην εγκυμοσύνη και τι όχι!

Είναι ασφαλές να καταναλώνετε συσκευασμένο pesto (του εμπορίου) κατά διάρκεια της εγκυμοσύνης;

  • Θα πρέπει να επιλέγετε αξιόπιστα brands και προϊόντα που είναι γνωστά για τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.
  • Να ελέγχετε προσεκτικά τη λίστα συστατικών για την αναφορά τυχόν ξηρών καρπών, καθώς οι αλλεργίες μπορεί να είναι ανησυχητικές.
  • Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες έτοιμες σως pesto σε βάζο μπορεί να περιέχουν συντηρητικά.

Όπως συμβαίνει με κάθε άλλο φαγητό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η ισορροπία και η ποικιλία είναι το κλειδί για μια υγιεινή διατροφή. Εάν έχετε συγκεκριμένες ανησυχίες ή διατροφικούς περιορισμούς, συμβουλευτείτε γιατρό σας ή τον διατροφολόγο σας.

Πώς μπορείτε να καταναλώσετε το pesto;

Τη σως πέστο μπορείτε να την απολαύσετε μαζί με ζυμαρικά, επάνω σε σπιτική πίτσα ή μέσα σε σάντουιτς.

Συνταγή για πέστο αλά Τζενοβέζε

Αν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό πέστο δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά:

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 50-100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • πιπέρι

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής.

πηγή: momjunction.com

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved