Η κρέμα λεμονιού που θα γίνει το αγαπημένο σας γλύκισμα.
Αυτή είναι η πιο εύκολη κρέμα λεμονιού που θα έχετε φτιάξει ποτέ. Χρειάζεστε μόνο τέσσερα υλικά και ΟΧΙ δεν περιέχει ούτε ζελατίνη, ούτε αβγά και είναι gluten free.
Το καλοκαίρι εκτός από παγωτά θέλει και άλλα δροσερά γλυκά όπως αυτή η πουτίγκα λεμονιού που θα αγαπήσει όλη σας η οικογένεια.
Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού και χυμό λεμονιού. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι απλά να ζεστάνετε τα υλικά σας, να αφήσετε την πουτίγκα σας να "σταθεί" στα μπολάκια και έτοιμή. Σκέτη μαγεία με λίγα λόγια.
Δείτε αναλυτικά τα υλικά της και πώς θα τη φτιάξετε παρακάτω.
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 10'
Υλικά
για την κρέμα
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 2/3 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 6 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
για το γαρνίρισμα
- ξύσμα λεμονιού, φράουλες ή μούρα
Βήματα
Για 4 μερίδες
-
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια θερμοκρασία βάλτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
-
Φέρτε σε σημείο βρασμού, ανακατέψτε συνεχώς και περιμένετε να λιώσει η ζάχαρη. 5 λεπτάκια αρκούν.
-
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε για ακόμη 5 λεπτάκια.
-
Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από την εστία της κουζίνας και αφήστε τη να κρυώσει για 5 λεπτά.
-
Μοιράστε το μείγμα σε 4 μπολάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
-
Πριν τη σερβίρετε διακοσμήστε με ξύσμα λεμονιού, φράουλες ή άλλα μούρα της επιλογής σας.