Τα πιο αφράτα ψωμάκια που θα φτιάξετε ποτέ.
Και να που οι μέρες για το σχολείο πλησιάζουν και οι απανταχού μαμάδες αρχίζουν να σκέφτονται συνταγές για κολατσιό στο σχολείο. Τούτη εδώ είναι νόστιμη, εύκολη και φυσικά ιδανική για κολατσιό είτε στο σχολείο, είτε στο γραφείο, είτε για μετά την όποια δραστηριότητα του παιδιού.
Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε παρακάτω, καθώς και την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 10'
Υλικά
15 ψωμάκια
- 1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό
- 1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό γάλα
- Μισό ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
- 1 μαγιά νωπή (1 τετραγωνάκι)
- 1 κ.τ.σ ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- Αλεύρι κάτι λιγότερο από κιλο
- 1 ασπράδι αυγού
- 1/2 κιλό τριμμένη φέτα
- μαργαρίνη
Βήματα
-
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη (εκτός από το αλεύρι) ανακατεύετε με έναν αβγοδαρτη μέχρι να διαλυθεί καλά η μαγιά.
-
Μετά ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε.
-
Αφού δημιουργήσετε μια αφράτη ζύμη, την αφήνετε στην άκρη να φουσκώσει.
-
Αφού φουσκώσει, την κόβετε σε μπαλάκια, επάνω στα οποία θα τοποθετήσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη.
-
Μετά θα ανοίξετε τα μπαλάκια ζύμης με τα δάχτυλα και θα απλώσετε τη μαργαρίνη, όπως φαίνεται και στο βίντεο παραπάνω.
-
Γεμίστε με τριμμένο τυρί, ρολάρετε τη ζύμη για να την τυλίξετε και έπειτα δέστε τη κόμπο.
-
Περάστε από πάνω με το χτυπημένο ασπράδι, πασπαλίστε με σουσάμι αν θέλετε και ψήστε για 5-10 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.