Πίτα με βάση το κολοκυθάκι και τον τόνο για ένα light και θρεπτικό αποτέλεσμα.
Αυτή η πίτα κολοκυθιού χωρίς γλουτένη με γεύση τόνου αποτελεί ένα πολύ εύκολο και υγιεινό γεύμα, ιδανικό για το σχολικό κολατσιό των παιδιών σας.
Έχει μια ιδιαίτερη γεύση είναι απολαυστική, υγιεινή, εύκολη στην εκτέλεσή της, και γενικά ό,τι πρέπει για μια δυναμική επιστροφή στο σχολείο.
Το κολοκυθάκι έχει πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά και υψηλό ποσοστό βιταμίνης Α. Επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.
Ο τόνος δεν έχει πολλές θερμίδες ενώ έχει υψηλή πρωτεϊνική αξία.
Τα παιδιά χρειάζεται να έχουν στη σχολική τους τσάντα ένα σνακ το οποίο θα τα κρατήσει χορτασμένα για ώρες, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και ελαφρύ για να μην τα νυστάξει. Το ίδιο χρειάζονται και οι μαμάδες στο γραφείο. Επομένως με αυτή την συνταγή θα έχετε με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Πιο συγκεκριμένα, με μια πίτα δύο γεμάτες κοιλίτσες. Και μάλιστα χωρίς καμία ενοχή μπορείτε να φάτε και δεύτερο κομμάτι, αφού η συγκεκριμένη πίτα είναι χαμηλή σε θερμιδική αξία.
Φτιάξτε την νούμερο ένα πίτα του φθινοπώρου σήμερα κιόλας!
Προετοιμασία: 25'
Eκτέλεση: 40'
Υλικά
Για την πίτα:
- 2/5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 3 μέτρια κολοκυθάκια, χοντροκομμένα
- 425γρ. κονσέρβα τόνου
- 1 φλιτζάνι (120 γρ.) τριμμένο τσένταρ
- 1 φλιτζάνι (135 γρ.) αλεύρι χωρίς γλουτένη που φουσκώνει μόνο το
Βήματα
Για την πίτα:
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε και στρώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά ενός ταψιού 17 εκ. x 27 εκ. με χαρτί ψησίματος. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για τρία λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
-
Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια, τον τόνο, το τσένταρ και το αλεύρι στο μείγμα του κρεμμυδιού. Προσθέτουμε επιπλέον λάδι και αυγά σε ένα μπολ. Και το περιχύνουμε στο μείγμα των κολοκυθιών. Το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα, και το ρίχνουμε ολόκληρο στο ταψί.
-
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C.