Αυτό το κέικ είναι vegan, είναι σούπερ αφράτο, είναι νόστιμο, και εύκολο στην εκτέλεσή του!
Ψάχνετε ένα κέικαφράτο, χωρίς αυγά και χωρίς λακτόζη; Ένα κέικ νόστιμο, εύκολο και καθόλου λιγωτικό, κατάλληλο και για παιδικό πάρτι; Βρήκαμε την τέλεια συνταγή.
Τα παιδιά συχνά έχουν αλλεργίες, ή δυσανεξία σε κάποιες τροφές, και εσείς ανησυχείτε ότι θα φτιάξετε ένα κέικ στο πάρτι του παιδιού σας, αλλά δεν θα μπορούν να το φάνε οι καλεσμένοι σας; Φτιάξτε αυτό το κέικ και θα είστε ασφαλής! Αφού δεν έχει καθόλου αβγά και γαλακτοκομικά, θα είναι πιο εύκολο να το καταναλώσουν με ευχαρίστηση οι καλεσμένοι σας.
Καλή απόλαυση!
Πηγή συνταγής: bbcgoodfood.com
Προετοιμασία: 20'
Eκτέλεση: 30'
Υλικά
Για το κέικ:
- 150 γρ. βούτυρο χωρίς λακτόζη
- 300 γρ. γάλα χωρίς λακτόζη, χρησιμοποιήσαμε γάλα βρώμης
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μηλίτη
- 1 στικ βανίλιας
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Για τη γέμιση:
- 100 γρ. βούτυρο χωρίς λακτόζη
- 200 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 4 κ.σ μαρμελάδα, χρησιμοποιήσαμε φράουλα
Βήματα
Για το κέικ:
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/160C.
-
Βάζουμε το γάλα χωρίς λακτόζη σε μια κανάτα και προσθέστε το ξύδι, το αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να φανεί λίγο σβολιασμένο. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το στικ βανίλιας και όλα τα υπόλοιπα υλικά του κέικ και μετά περιχύνουμε με λίγη γέμιση. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά χτυπητήρια ή ξύλινη κουτάλα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες και στη συνέχεια ψήνουμε στον φούρνο στους 180 για 30-35 λεπτά. Απλώνουμε την υπόλοιπη ωμή γέμιση από πάνω και ενδυάμεσα όταν κρυώσει το κέικ.