Τυροπιτάκια για κολατσιό στο σχολείο
Σίγουρα έχετε δει άπειρες συνταγές στο διαδίκτυο για τυροπιτάκια αλλά σαν και αυτή εδώ όχι.
Είναι μια συνταγή που φτιάχνουμε, που έχουμε λατρέψει και που σίγουρα θα σπεύσετε και εσείς να τη δοκιμάσετε. Είναι ιδανική για κολατσιό στο σχολείο, για σνακ στο γραφείο, για παιδικά πάρτι ή για το πικνικ στην εξοχή.
Πιο αφράτα τυροπιτάκια σίγουρα δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά.
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
για τη ζύμη
- 1 ποτήρι ζεστό νερό (200 ml)
- 1 φλιτζάνι γάλα ελαφρύ
- 1 συσκευασία μαγιά
- 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 125 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 ασπράδι αβγού (κρατήστε τον κρόκο)
- περίπου 1 κιλό αλεύρι (προσθέστε σιγά σιγά)
για την επάλειψη
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα
Βήματα
-
Σε μια λεκάνη βάλτε το νερό το γάλα, το νερό, τη μαγιά, το βούτυρο, το λάδι, το ασπράδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
-
Ανακατέψτε καλά και έπειτα προσθέστε το αλεύρι σιγά-σιγά και ζυμώνοντας.
-
Αφού έχετε μια ζύμη ελαστική, αφήστε τη στην άκρη να φουσκώσει.
-
Πάρτε μετά τη ζύμη, ζυμώστε τη ξανά, μοιράστε τη σε μπαλάκια.
-
Ανοίξτε το κάθε μπαλάκι, γεμίστε το με τυρί, κλείστε το όπως θα δείτε και στα βίντεο της ανάρτησης και βάλτε τα σε λαδόκολλα που θα έχετε τοποθετήσει σε ταψί.
-
Χτυπήστε σε ένα μπολάκι τον κρόκο με τη μία κουταλιά γάλα και περάστε όλα τα τυροπιτάκια με ένα πινέλο.
-
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (αέρα) στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.