Συνταγή για κιμαδόπιτα.
Θέλετε πιτούλα για μεσημεριανό ή για να βάλετε στο τάπερ για το σχολείο; Αυτή η κιμαδόπιτα είναι ιδανική, πιστέψτε μας.
Και ποιος δεν λατρεύει τις πίτες. Τραγανές απ' έξω και με νόστιμη γέμιση (ό,τι γέμιση θέλετε εσείς) μέσα. Κάποιες φορές βάζουμε σπανάκι, κάποιες τυρί, κάποιες διάφορες χόρτα και λαχανικά, άλλοτε κοτόπουλο και άλλοτε κιμά.
Με κιμά είναι και η σημερινή συνταγή που σας δείξουμε. Νόστιμη κιμαδόπιτα -ρολάκι και στριφογυριστή- που θα ξετρελάνει και εσάς και τα παιδιά σας. Βάλτε τη στο τάπερ για κολατσιό στο σχολείο ή το γραφείο ή φτιάξτε τη για μεσημεριανό.
Προετοιμασία: 15'
Eκτέλεση: 30'
Υλικά
- 6 φύλλα κρούστας
για τη γέμιση
- 400 γραμμάρια κιμά
- 1 μεγάλο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
- 2 μέτριες πατάτες
- ½ φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
- 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
για τη σάλτσα
- 1 ποτήρι νερό γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 2 αβγά
- 1 πρέζα Αλάτι
για την επάλειψη
- σάλτσα που θα περισσέψει
- σουσάμι
Βήματα
-
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίστε τον κιμά. Αφού εξατμιστούν τα υγρά του προσθέστε το ξερό κρεμμύδι που θα έχετε ψιλοκόψει. Ανακατέψτε καλά.
-
Προσθέστε την πατάτα που θα έχετε τρίψει πρότα σε έναν τρίφτη.
-
Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τα μυρωδικά. Προσθέστε το νερό, ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί και αφήστε στην άκρη τη γέμιση.
-
Σε μια κατσαρόλα φτιάξτε την σάλτσα που θα χρησιμοποιήσετε. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε. Έπειτα βάλτε το κατσαρολάκι σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να έχετε μια κρέμα.
-
Πάρτε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας. Βάλτε λίγη από την κρέμα όπως φαίνεται και στο βίντεο παραπάνω, γέμιση του κιμά, ρολάρετε και τοποθετήστε στο ταψί.
-
Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και για τα 6 φύλλα.
-
Τέλος περιχύστε την σάλτσα που περίσσεψε και πασπαλίστε με σουσάμι.
-
Ψήστε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.