Σουσαμένια κουλουράκια με μαχλέπι και γιαούρτι

Σουσαμένια κουλουράκια με μαχλέπι και γιαούρτι
Bigstock

Θέλετε μια διαφορετική συνταγή για κουλουράκια; Δοκιμάστε αυτή με το μαχλέπι και το σουσάμι.

Θέλετε να φτιάξετε διαφορετικά κουλουράκια για τα παιδιά σας και για εσάς; Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Η παρασκευή της είναι πανεύκολη και η γεύση τους θα αποζημιώσει τον κόπο σας.

Αν σας αρέσει δε το μαχλέπι σίγουρα θα τα λατρέψετε. Είναι ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο και για συνοδευτικό του καφέ σας.

https://www.instagram.com/p/CZg6fDlF0qG

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

  • 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σφηνοπότηρο ηλιέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
  • 1 κρόκο αυγού (χωρίς το ασπράδι - κρατήστε το σε ένα μπολ)
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι λευκό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 συσκευασία (φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι (προσθέστε ελεγχόμενα)
  • σουσάμι για την επικάλυψη

Βήματα

  • Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρο, το λάδι, το γιαούρτι, το αλάτι, τον κρόκο, το μαχλέπι, το ξίδι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και ανακατέψτε με ένα πιρουνάκι.
  • Μόλις έχετε ένα ρευστό μείγμα, προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια υγρή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας.
  • Φτιάξτε τα κουλουράκια σας σε ό,τι σχήμα θέλετε, περάστε τα με το ασπράδι και βουτήξτε τα μέσα στο σουσάμι.
  • Βάλτε τα κουλουράκια σας σε ένα ταψί που θα έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved