Θέλετε μια διαφορετική συνταγή για κουλουράκια; Δοκιμάστε αυτή με το μαχλέπι και το σουσάμι.
Θέλετε να φτιάξετε διαφορετικά κουλουράκια για τα παιδιά σας και για εσάς; Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Η παρασκευή της είναι πανεύκολη και η γεύση τους θα αποζημιώσει τον κόπο σας.
Αν σας αρέσει δε το μαχλέπι σίγουρα θα τα λατρέψετε. Είναι ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο και για συνοδευτικό του καφέ σας.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 20'
Υλικά
- 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 σφηνοπότηρο ηλιέλαιο
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
- 1 κρόκο αυγού (χωρίς το ασπράδι - κρατήστε το σε ένα μπολ)
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι λευκό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 συσκευασία (φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
- 3 φλιτζάνια αλεύρι (προσθέστε ελεγχόμενα)
- σουσάμι για την επικάλυψη
Βήματα
-
Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρο, το λάδι, το γιαούρτι, το αλάτι, τον κρόκο, το μαχλέπι, το ξίδι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και ανακατέψτε με ένα πιρουνάκι.
-
Μόλις έχετε ένα ρευστό μείγμα, προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια υγρή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας.
-
Φτιάξτε τα κουλουράκια σας σε ό,τι σχήμα θέλετε, περάστε τα με το ασπράδι και βουτήξτε τα μέσα στο σουσάμι.
-
Βάλτε τα κουλουράκια σας σε ένα ταψί που θα έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.