Τραγανά, νόστιμα και εύκολα να τα φτιάξει κανείς αυτά τα σούπερ θρεπτικά τρουφάκια.
Ενεργειακά τρουφάκια με cranberries, φιστίκια Αιγίνης, χουρμάδες και δάκρυα σοκολάτας είναι ο τέλειος συνδυασμός για να φτιάξει κανείς ένα υγιεινό, με λίγες θερμίδες σνακ ή γλυκό (πείτε το όπως θέλετε).
Είμαστε μαμάδες και μας αρέσουν οι υγιεινές και νόστιμες λιχουδιές. Αυτή που θα δείτε παρακάτω είναι μάλιστα μία από αυτές. Τρουφάκια γεμάτα γεύση, γλύκα και νοστιμιά σε κάθε μπουκιά.
Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι γίνονται πανεύκολα και δεν χρειάζονται ψήσιμο.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 10'
Υλικά
για 15-20 τρουφάκια
- 1 κούπα χουρμάδες (περίπου 11 με 12 χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι)
- 1/4 κούπα νερό (ή σιρόπι σφένδαμου)
- 1 κ.τ.σ σπόρους chia seeds
- 1/2 κ.τ.γ κάρδαμο ή κανέλα (προαιρετικά)
- μια πρέζα αλάτι
- 1 1/2 κούπα βρόμη
- 1 κούπα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
- 1 κούπα cranberries
- 1/4 κούπας δάκρυα σοκολάτας ή ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
Βήματα
-
Βάλτε στο μπλέντερ τους χουρμάδες και φτιάξτε μια κρέμα. Προσθέστε αν θέλετε λίγο σιρόπι σφένδαμου, σπόρους chia και λίγο αλάτι. Αν δεν θέλετε να προσθέσετε σιρόπι, βάλτε λίγο νεράκι.
-
Σε ένα μπολ βάλτε τα φιστίκια, τη βρόμη, τα cranberries, τα δάκρυα σοκολάτας, προσθέστε την πάστα από τους χουρμάδες και ανακατέψτε καλά.
-
Με ένα κουτάλι έπειτα, φτιάξτε μπαλάκια. Αφήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα που θα έχετε τοποθετήσει στον πάγκο.
-
Να θυμάστε να ξεπλένετε τα χέρια σας ανά δύο ή τρία μπαλάκια, αφήνοντας λίγη υγρασία για τα επόμενα μπαλάκια που θα πλάσετε.
-
Μόλις σταθεροποιηθούν, αποθηκεύστε τα σε ένα σκεύος με καπάκι. Μπορείτε να τα διατηρήσετε για πάνω από μια εβδομάδα στο ψυγείο και για πάνω από 2-3 μήνες στην κατάψυξη.