Χριστουγεννιάτικα shortbread μπισκότα με τρία υλικά

Χριστουγεννιάτικα shortbread μπισκότα με τρία υλικά
Bigstock

Η διασημότερη συνταγή για shortbread μπισκότα είναι αυτή.

H Lucy είναι μαμά, σύζυγος και food blogger. Της αρέσουν οι συνταγές, οι μαγειρικές, οι πειραματισμοί στην κουζίνα και στις δημιουργίες της υποκλίνονται πολλοί.

Μία από τις διάσημες συνταγές της είναι και αυτή εδώ. Shortbread μπισκότα με τρία υλικά. Όπως η ίδια σχολιάζει στο site της μπορεί εύκολα να τη φτιάξει κανείς και τα μπισκότα λιώνουν στο στόμα. Το μόνο που θα χρειαστείτε; Βούτυρο, απλό αλεύρι και ζάχαρη άχνη.

*μάθετε περισσότερα μυστικά για τη συνταγή αυτή στο bakeplaysmile.com

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 5'

Υλικά

  • 340 γραμμάρια βούτυρο
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 375 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου (αέρα)
  • Βάλτε στο μίξερ το βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει.
  • Αργά βάλτε τη ζάχαρη άχνη. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέστε το αλεύρι σιγά-σιγά. Σε αυτή τη φάση βάλτε τον γάντζο ώστε να ζυμωθεί καλά η ζύμη σας.
  • Μόλις ομογενοποιηθεί, με τη βοήθεια των χεριών σας, ζυμώστε και φτιάξτε μια μπάλα. Βάλτε τη σε σελοφάν και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  • Έπειτα ανοίξτε ένα φύλλο πάχους 1,5 εκατοστά περίπου και κόψε με κουπάτ.
  • Βάλτε στο ταψί (μην ξεχάσετε τη λαδόκολλα) και ψήστε για 12-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα.
  • Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά στο ταψί και έπειτα βγάλτε τα, βάλτε τα σε ένα ταπέρ και αφήστε τα με ανοιχτό καπάκι να κρυώσουν τελείως.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved