Συνταγή για να φτιάξετε τυροπιτάκια. Μια διαφορετική συνταγή.
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα τυροπιτάκια και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα φτιάξει κανείς. Με ζύμη κουρού, με σφολιάτα, με φύλλο κρούστας ή σπιτικό φύλλο. Όσο για τα τυριά που θα διαλέξει κανείς για να τα γεμίσει; Ακόμη και εκεί υπάρχει ποικιλία. Φέτα, γκούντα, έμενταλ, τζένταρ, παρμεζάνα.
Σήμερα θα δείτε μια διαφορετική συνταγή για τυροπιτάκια. Τα υλικά και τα βήματα ακολουθούν μετά το βίντεο.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 10'
Υλικά
Για τη γέμιση:
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα
- 150 γραμμάρια τυρί τσένταρ
- 150 γραμμάρια τυρί ρικότα
- 1 αβγό
- 1/4 κ.τ.γ πιπέρι
Για τη ζύμη:
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γραμμάρια βούτυρο (ή μαργαρίνη)
- 200 γραμμάρια απλό, στραγγιστό γιαούρτι
- 1 αβγό
- λίγο αλάτι
Βήματα
-
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώστε καλά.
-
Πάρτε τη ζύμη, ανοίξτε τη σε καθαρό πλάστη με έναν πλάστη (σε πάχος της προτίμησής σας) και με ένα ποτήρι ή μικρό μπολάκι κόψτε.
-
Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίστε με τη γέμιση και τυλίξτε.
-
Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για όλα τα τυροπιτάκια σας, βάλτε σε αντικολλητικό χαρτί, περάστε με λίγο αυγό, πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε.
-
Θερμοκρασία φούρνου: 190 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις ή στον αέρα
-
Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, βγάλτε από την κουζίνα και απολαύστε τα ζεστά ή κρύα.