Της Τυρινής σήμερα και φτιάχνουμε San Sebastian cheesecake

Της Τυρινής σήμερα και φτιάχνουμε San Sebastian cheesecake
Bigstock

Η συνταγή για να φτιάξετε το πιο νόστιμο San Sebastian cheesecake!

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε το San Sebastian Cheesecake;

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα που είθισται να τρώμε τυρί, (σ.σ. βλέπετε της Τυρινής σήμερα και η Εκκλησία επιτρέπει στους πιστούς την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, αυγών, ψαριών και ελαιόλαδου, απαγορεύει όμως την κρεοφαγία), είναι μια καλή ευκαιρία να φτιάξετε ένα γλυκό με κρέμα τυρί και μερικά ακόμη υλικά.

Πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα και γνωστά ψητά cheesecake και εμείς βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για να το φτιάξετε.

cheesecake-fourno.jpg

turkuazkitchen / Instagram

πηγή: Instagram / turkuazkitchen

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 300'

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κρέμα τυρί
  • 300 γραμμάρια ξινή κρέμα
  • 200 γραμμάρια mascarpone
  • 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.τ.σ. corn flour
  • 1 κ.τ.σ. αλεύρι
  • 2 κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 κ.τ.σ. υγρή βανίλια

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου
  • Βάλτε στο στρογγυλό σας ταψάκι λαδόκολλα.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το corn flour και το αλεύρι και αφήστε το στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου), το mascarpone και την ξινή κρέμα. Ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και αφράτο.
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και συνεχίστε το καλό ανακάτεμα.
  • Έπειτα βάλτε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά με μια μαρίζ, έως ότου ομογενοποιηθεί.
  • Σε ένα άλλο μπολ με τη βοήθεια του μίξερ, χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα. 4 λεπτά είναι αρκετά.
  • Προσθέστε το μείγμα με τα αβγά στο μείγμα με το τυρί και ανακατέψτε καλά.
  • Ρίξτε το μείγμα σας στο ταψί και ψήστε για 27-30 λεπτά.
  • Μετά βάλτε το φούρνο στο γκριλ και ψήστε για άλλα 20-30 λεπτά. (Σημείωση: Αν το cheesecake δεν έχει το σκούρο χρώμα, τότε μπορείτε να ψήσετε για ακόμη 6-7 λεπτά σε πιο δυνατή θερμοκρασία. Απλά να έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να είναι υγρό και κρεμώδες εσωτερικά. Για καλύτερα αποτελέσματα ελέγξτε το cheesecake σας κάθε 1-2 λεπτά μετά το 27ο λεπτό.)
  • Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει. Έπειτα βάλτε στο ψυγείο για περίπου 6-7 ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.
  • Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με σοκολατένια ganache ή σιρόπι καραμέλας.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved