Εύκολα ταρτάκια με μαρμελάδα για την περίοδο της νηστείας.
Ξέρουμε πόσο σας αρέσουν οι εύκολες και γρήγορες συνταγές, ένα παραπάνω την περίοδο της νηστείας που ίσως νιώθετε ότι οι επιλογές σας είναι λιγάκι περιορισμένες.
Σήμερα σας έχουμε μία συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε και που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους εάν θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό γρήγορα και με λίγα υλικά: ταρτάκια με μαρμελάδα, ελαφριά και πεντανόστιμα.
Πηγή συνταγής: wallflowerkitchen.com
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
- 30 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 140 γραμμάρια μαργαρίνη
- 2-4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Για τη γέμιση:
- Μαρμελάδα της αρέσκειάς σας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα κεράσι, φράουλα, βερίκοκο ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε)
Βήματα
-
Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατέψτε.
-
Στη συνέχεια προσθέστε τη μαργαρίνη και ανακατέψτε με τα χέρια, τρίβοντας τη μαργαρίνη στο αλεύρι.
-
Στη συνέχεια προσθέστε το κρύο νερό, τόσο ώστε το μείγμα να γίνει μία συμπαγής ζύμη. Για να σφίξει ακόμα περισσότερο μπορείτε να τη βάλετε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα.
-
Ανοίξτε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη. Το πάχος της ανοιγμένης ζύμης πρέπει να είναι περίπου 3 χιλιοστά.
-
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια κουπάτ κόψτε τη ζύμη σε κύκλους διαμέτρου περίπου 10 εκατοστών.
-
Αλλείψτε τις θήκες muffin με λίγη μαργαρίνη και βάλτε τα κομμάτια που κόψατε παραπάνω στις θήκες.
-
Προσθέστε ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα στην κάθε μία και ψήστε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.