Νηστίσιμα donuts φούρνου με ζάχαρη και κανέλα

Νηστίσιμα donuts φούρνου με ζάχαρη και κανέλα

Σπιτικά donuts με ζάχαρη.

Unsplash.com / Serghei Savchiuc

Νηστίσιμη συνταγή για αφράτα donuts στον φούρνο χωρίς αυγά, βούτυρο ή γάλα.

Μικροί μεγάλοι λατρεύουμε τα donuts και να που μπορούμε να τα απολαύσουμε χωρίς τύψεις ακόμα και μέσα στη Σαρακοστή.

Παρακάτω η συνταγή που σας προτείνουμε για νηστίσιμα donuts με κανέλα και ζάχαρη. Είναι χωρίς αυγά, βούτυρο ή γάλα και το ψήσιμό δεν γίνεται στο τηγάνι, αλλά στον φούρνο για να είναι ακόμα πιο υγιεινά.

Τα μικρά σας θα ξετρελαθούν και το ίδιο κι εσείς. Φυσιικά αντί για ζάχαρη και κανέλα μπορείτε από πάνω σοκολάτα, τριμμένο μπισκότο, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο θέλετε.

suntagi-gia-donut.jpg

Donuts με επικάλυψη σοκολάτας κα ξηρούς καρπούς.

Unsplash.com / Brooke Lark

Πηγή συνταγής: noracooks.com

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας γάλα σόγια ή αμυγδάλου
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα μήλου
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένη φυτίνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ φλιτζάνι φυτίνη

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείψτε με λάδι μία φόρμα για donuts.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι, την κανέλα.
  • Προσθέστε το γάλα σόγιας ή αμυγδάλου, την σάλτσα μήλου, τη φυτίνη (τη μία κουταλιά) και τη βανίλια και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η υφή του θα μοιάζει με αυτήν του κέικ.
  • Γεμίστε τη φόρμα με τα donuts γεμίζοντας το πολύ κατά ¾ την κάθε θήκη. Μην ξεχνάτε ότι τα donuts σας θα φουσκώσουν και αν παραγεμίσετε της θήκες το αποτέλεσμα στο τέλος δεν θα είναι το επιθυμητό.
  • Ψήστε για 9-10 λεπτά μέχρι τα donuts να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο αφήστε τα να κρυώσουν για μερικά λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε την ζάχαρη και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ λιώστε τη φυτίνη.
  • Όσο ακόμα είναι ζεστά, βουτήξτε τα donuts στο βούτυρο και από τις δύο πλευρές και μετά και στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved