Vegan κέικ λεμονιού με πέντε υλικά

Vegan κέικ λεμονιού με πέντε υλικά
Bigstock

Αφράτο νηστίσιμο κέικ λεμονιού χωρίς αυγά, γάλα ή βούτυρο.

Tην περίοδο του καλοκαιριού δεν χρειάζεται να φτιάξετε περίπλοκα γλυκά. Υπάρχουν συνταγές για ελαφριές συνταγές, χωρίς αβγά και βούτυρο, που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι μειώνοντας τις θερμίδες.

Σήμερα σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή την οποία όσοι ειδικά έχετε αδυναμία στα γλυκά με λεμόνι, σίγουρα θα λατρέψετε: vegan κέικ λεμονιού για κάθε ώρα της ημέρας.

Θα χρειαστείτε πέντε μόνο υλικά, δύο μπολ και ένα μίξερ χειρός.

*πρώτη δημοσίευση: 14/03/2023 - ανανεώθηκε

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 30'

Υλικά

Για το κέικ:

  • 100 ml σπορέλαιο
  • 275 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ξύσμα από ένα λεμόνι + χυμό από το μισό\

Για την επικάλυψη (προαιρετικά):

  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • χυμό από μισό λεμόνι

Βήματα

  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμόνι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το baking powder.
  • Βάλτε το αλεύρι με τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βάλτε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα κέικ αφού πρώτα στρώσετε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
  • Εάν θέλετε να κάνετε το γλάσο, ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού και περιχύστε το γλάσο πάνω από κρύο κέικ.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved