Μια ιδιαίτερη συνταγή για παγωτό που αξίζει να δοκιμάσετε.
Αν θέλετε ένα παγωτό που δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά, αυτή η συνταγή σίγουρα είναι ο,τι αναζητάτε.
Παγωτό γλυκοπατάτας με γάλα καρύδας και φυστικοβούτυρο. Οι γλυκοπατάτες, όσοι δεν το γνωρίζετε, αποτελούν σπουδαία πηγή βιταμίνης Α, έχουν λίγες θερμίδες, έχουν φυσική γλυκιά γεύση, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα πολυφαινόλες και βιταμίνη C και έχουν περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες.
πηγή συνταγής: myfoodbook.com.au
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
- 500 γραμμάρια γλυκοπατάτες
- 400 ml γάλα καρύδας
- 80 ml σιρόπι σφενδάμου
- 2 κ.τ.σ. απαλό φυστικοβούτυρο
- το περιεχόμενο από δύο λοβούς βανίλιας
Βήματα
-
Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180°C αέρα. Με ένα μαχαιράκι χαράξτε τις πατάτες, λαδώστε τις και ψήστε για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Αφήστε τις να κρυώσουν λίγο πριν αφαιρέσετε τη φλούδα τους.
-
Αφού κρυώσουν καλά οι πατάτες που ξεφλουδίσατε, βάλτε τις σε ένα μπλέντερ μαζί με το γάλα καρύδας, το σιρόπι, τη βανίλια και το φυστικοβούτυρο.
-
Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Βγάλτε το και με ένα μίξερ ή ένα ραβδομπλέντερ, ανακατέψτε το ξανά.
-
Τοποθετήστε το ξανά στην κατάψυξη για 4-5 ώρες. Αφού παγώσει καλά, μπορείτε να το σερβίρετε είτε σε χωνάκι, είτε σε μπολάκι.
-
Μπορείτε να το διακοσμήσετε με τριμμένους καβουρδισμένους καρπούς ή σιρόπι καραμέλας.