Νόστιμη, γρήγορη και εύκολη συνταγή για σιρόπι παγωτού που παγώνει σε χρόνο dt.
Το καλοκαίρι θέλει το παγωτό του και το παγωτό θέλει σίγουρα το σιρόπι του. Αν βαρεθήκατε το κλασικό σιρόπι σοκολάτας, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το «τραγανό» σιρόπι που παγώνει αμέσως μόλις το βάλετε επάνω στο παγωτό σας.
Θα χρειαστείτε μόνο τρία υλικά για να το φτιάξετε και τα μικρά σας θα ξετρελαθούν «σπάζοντάς» το για να φτάσουν στο παγωτό βανίλια που θα κρύβει από κάτω.
πηγή: purewow.com
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 10'
Υλικά
- 5 γραμμάρια φέτες λυοφιλοποιημένης (freeze dried) φράουλας
- 213 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
- 3 κ.τ.σ. λάδι καρύδας
Βήματα
-
Σε ένα μπλέντερ βάλτε τις φράουλες και κάντε τις πούδρα.
-
Σε μπεν μαρί λιώστε τη λευκή σοκολάτα.
-
Μόλις λιώσει προσθέστε το λάδι καρύδας και τις φράουλες που κάνατε πούδρα.
-
Ανακατέψτε καλά.
-
Αφήστε για λίγο να κρυώσει πριν σερβίρετε πάνω από μια γενναία δόση παγωτό βανίλια ή σοκολάτα.
-
Σημείωση: Μπορείτε να αποθηκεύσετε το σιρόπι σε μια γυάλα, σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 εβδομάδες.