Η πιο εύκολη συνταγή για σοκολατένιο σορμπέ είναι αυτή.
Τα σορμπέ είναι δροσιστικά, γευστικά και από τα πιο δημοφιλή γλυκά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η βασική τους διαφορά με το παγωτό είναι ότι δεν περιέχουν βούτυρο και γάλα, και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί τα προτιμούν. Ακόμα ένας; Μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα σπιτικά σορμπέ και να έχετε ένα δροσερό γλυκό στην κατάψυξη κάθε στιγμή.
Συνταγή για εύκολο σορμπέ σοκολάτας
Τα σορμπέ είθισται να φτιάχνονται από φρούτα εποχής. Ωστόσο, εξίσου εύκολο είναι να φτιάξετε ένα σοκολατένιο σορμπέ που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.
Πηγή συνταγής: simplesweetrecipes.com
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 10'
Υλικά
- 2 φλιτζάνια νερό + 1 μπολ με παγωμένο νερό
- 2 φλιτζάνια με σταγόνες σοκολάτας
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/8 φλιτζάνι κακάο
Βήματα
-
Βάλτε ένα μπολ πάνω στο μπολ με το παγωμένο νερό και αφήστε το στο πλάι.
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τα δύο φλιτζάνια νερό και αφήστε το νερό να βράσει. Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώστε το μάτι.
-
Προσθέστε στο νερό τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε ξανά μέχρι να λιώσουν τελείως.
-
Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια και το κακάο. Ανακατέψτε ξανά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για περίπου πέντε λεπτά.
-
Μεταφέρετε το μείγμα στο μπολ που έχετε τοποθετήσει πάνω από το παγωμένο νερό και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός για μέχρι να κρυώσει εντελώς.
-
Μοιράστε το μείγμα σε παγοθήκες και καταψύξτε. Στη συνέχεια μόλις παγώσουν, αφήστε τα παγάκια να λιώσουν ελαφρώς και βάλτε τα σε ένα blender υψηλής ταχύτητα. Ανακατέψτε και αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα τάπερ που κλείνει αεροστεγώς.