Εύκολη συνταγή για μους λεμόνι με βελούδινη υφή και υπέροχη γεύση.
Εάν σας αρέσουν τα γλυκά με λεμόνι αυτή τη συνταγή αξίζει να τη δοκιμάσετε. Δροσιστική και λαχταριστή μους λεμονιού που μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας στο σπίτι με τέσσερα μόνο υλικά. Έχει βελούδινη υφή, είναι ελαφριά, ό,τι πρέπει για επιδόρπιο τώρα το καλοκαίρι.
Ακόμα ένας λόγος που θα τη λατρέψετε; Μπορείτε εξ αρχής να τη σερβίρετε σε ποτηράκια ή μπολάκια και να έχετε ατομικά γλυκάκια στο ψυγείο σας κάθε στιγμή.
Πηγή συνταγής: thebeachhousekitchen.com
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 20'
Υλικά
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 2/3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 6 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 1 ½ φλιτζάνι φράουλες κομμένες, μύρτιλα και μούρα (προαιρετικά)
Βήματα
-
Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι ανακατέψτε την κρέμα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Περιμένετε να πάρει μία βράση έχοντας το σε μέτρια φωτιά.
-
Συνεχίστε το ανακάτεμα αφού βράση μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Εάν το μείγμα βλέπετε ότι βράζει υπερβολικά, αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, γενικά όμως θα πρέπει να συνεχίσετε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να μειωθεί στα 2 φλιτζάνι σε περίπου 8 με 12 λεπτά
-
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει μέχρι να δημιουργηθεί μια κρούστα στην επιφάνειά του σε περίπου 20 λεπτά.
-
Στραγγίξτε με ένα τούλι και πετάξτε το ξύσμα. Μοιράστε το μείγμα σε 6 μικρά ποτήρια ή μπολάκια.
-
Βάλτε τα στην κατάψυξη για 3 ώρες μέχρι να παγώσουν και να πήξουν. Μετά τις 3 ώρες και αφού έχουν παγώσει καλά, μπορείτε να καλύψετε τα μπολάκια με ζελατίνα και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για 2 ημέρες. Ιδανικά όταν θέλετε να τα σερβίρετε βγάλτε τα από το ψυγείο 10 λεπτά πριν. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με φράουλες, μύρτιλα και μούρα.