Μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή για το σχολείο.
Αυτή η συνταγή είναι ακαταμάχητη. Μπορείτε να τη φτιάξετε χρησιμοποιώντας λίγα υλικά και φυσικά αφιερώνοντας λίγο χρόνο στην κουζίνα.
Μια οικογενειακή συνταγή, που δεν πρέπει να λείπει από το τεφτέρι με τα αγαπημένα σας σνακ. Εκτός από τα παιδιά, μπορείτε να βάλετε και εσείς αυτά τα λαχταριστά λουκανικοπιτάκια στο δικό ταπεράκι, που θα πάρετε στο γραφείο.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 10'
Υλικά
- 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
- 1 συσκευασία μικρά λουκανικάκια Φρανκφούρτης
- 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
Προαιρετικά υλικά:
- 1/2 κούπα τριμμένο τυρί
- 1 πράσινη πιπιεριά κέρατο, κομμένη σε φέτες
- σουσάμι
Βήματα
-
Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας.
-
Κόψτε το σε λωρίδες κάθετα. Το φάρδος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των λουκάνικων που θα χρησιμοποιήσετε.
-
Κόψτε έπειτα τις λωρίδες σε τρία ίσα μέρη.
-
Πάρτε ένα λουκανικάκι, βάλε το στην αρχή του ενός κάθετου φύλλου, ρολάρετε και κλείστε με ένα πιρούνι.
-
Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για όλα τα λουκανικοπιτάκια.
-
Αν θέλετε να βάλετε πιπεριά και τυρί, κάντε το πριν τα ρολάρετε.
-
Αφού τα τοποθετήσετε σε ταψί -που έχετε στρώσει λαδόκολλά- αλείψτε τα με το αυγό.
-
Πασπαλίστε με λίγο σουσάμι -αν θέλετε- και βάλτε στον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, αέρα, μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα καλά.
-
Αφήστε να κρυώσουν και βάλτε τα στο ταπεράκι του κολατσιού. Τα μικρά σας θα ξετρελαθούν