Φτιάξτε τυροπιτάκια χωρίς φύλλο σε χρόνο dt και στείλτε τα ζεστά στο σχολείο.
Αυτά τα τυροπιτάκια δεν θέλουν φύλλο. Κι αν φτιάξεις την πανεύκολη ζύμη αποβραδίς και την βάλεις στο ψυγείο, την επόμενη μέρα θα χρειαστείς μόλις 10 λεπτά ψήσιμο και θα τα στείλεις ζεστά ζεστά στο σχολείο.
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με ♥️ Mamatsita
Υλικά
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα γάλα (χλιαρό)
- 1 αυγό + 1 κρόκο για επάλειψη
- 3 κούπες τριμμένο τυρί (κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο Αμφιλοχίας)
- λίγο πιπέρι
- 1 φακελάκι baking powder
- 2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- σουσάμι
Βήματα
-
Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτω το σπορέλαιο, το γάλα, το αυγό και το πιπέρι κι ανακατεύω.
-
Στη συνέχεια προσθέτω το τυρί το baking και το αλεύρι.
-
Δημιουργώ ένα εύπλαστο ζυμαράκι, παίρνω ένα μικρό κομμάτι κάθε φορά και πλάθω τυροπιτάκια.
-
Αλείφω με τον κρόκο αυγού πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 10 περίπου λεπτά.