Aφράτη μηλόπιτα με μόλις τέσσερα υλικά

Aφράτη μηλόπιτα με μόλις τέσσερα υλικά
Bigstock

H πιο εύκολη συνταγή για κέικ μήλου χωρίς βούτυρο.

Αν σας αρέσουν οι μηλόπιτες, θα έχετε δοκιμάσει πολλές συνταγές αναζητώντας την καλύτερη.

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να φτιάξετε ακόμα μία συνταγή για μηλόπιτα με μόλις τέσσερα υλικά. Δεν χρειάζεται βούτυρο, λάδι ή μπέικιν πάουντερ. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο και υγρό κέικ με ζουμερά κομμάτια μήλου.

Το μυστικό για να φουσκώσει η μηλόπιτα και να έχει αφράτη υφή είναι το χτύπημα των αυγών.

Τα αυγά και η ζάχαρη χτυπιούνται για περίπου οκτώ λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό.

Για έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανέλα ή μοσχοκάρυδο με το μείγμα. Και τα δύο μπαχαρικά συνδυάζονται τέλεια με τα μήλα.

Πηγή:kirbiecravings.com

Προετοιμασία: 15'

Υλικά

  • 3 μέτρια μήλα
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Βήματα

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα μικρό ταψί και το λαδώνετε
  • Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε κύβους.
  • Σε ένα μπολ προσθέστε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπήστε με το μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ ανοιχτό
  • Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα και στη συνέχεια ρίξτε τα μήλα ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα στο κουρκούτι.
  • Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
  • Αφήνετε τη μηλόπιτα να κρυώσει για περίπου 20-30 λεπτά πριν την πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και την κόβετε σε κομμάτια για να τη σερβίρετε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved