Το υγιεινό carrot cake.
Τα κέικ καρότου είναι ανάρπαστα ανά τον κόσμο και ένας τρόπος να εντάξετε τα καρότα στη διατροφή των παιδιών, χωρίς γκρίνια. Οι συνταγές ποικίλουν και κάποιες είναι πιο υγιεινές, όπως η παρακάτω.
Carrot cake χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα
Πηγή συνταγής: thecuriouschicpea.com
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 30'
Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι βρόμη
- 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη λευκή ή καστανή
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
- 1/4 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο ή λευκό ξύδι
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο
Βήματα
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
Σε ένα μπολ ανακατέψτε με σύρμα χειρός τη ζάχαρη, το γάλα αμυγδάλου, το μηλόξυδο, το σπορέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας.
-
Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα, και το μοσχοκάρυδο.
-
Προσθέστε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.
-
Προσθέστε το τριμμένο καρότο και ανακατέψτε ξανά.
-
Αδειάστε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα κέικ και ψήστε 30 περίπου λεπτά.