Gingerbread loaf: Η πιο εύκολη συνταγή για το απόλυτο κέικ των Χριστουγέννων

Gingerbread loaf: Η πιο εύκολη συνταγή για το απόλυτο κέικ των Χριστουγέννων
Bigstock

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει κανέλα και γαρύφαλο.

Στην Ελλάδα έχουμε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες και στο εξωτερικό τα gingerbread cookies, τα λαχταριστά αυτά τραγανά μπισκοτάκια που συνδυάζουν τα αρώματα και τις γεύσεις του τζίντζερ, της κανέλας και του γαρύφαλλου.

Τα τελευταία χρόνια τα gingerbread cookies είναι πολύ δημοφιλή και στη χώρα μας. Τα παιδιά δε τα λατρεύουν για έναν ακόμα λόγο. Με γλάσο και άλλα διακοσμητικά μπορούν να σχεδιάσουν πάνω τους ανθρωπάκια και πολλά ακόμα σχέδια.

Τι είναι το gingerbread loaf

Εκτός από τα gingerbread cookies υπάρχει και το gingerbread loaf. Είναι ένα κέικ που στην γεύση θυμίζει αρκετά αυτή των gingerbread μπισκότων. H υφή του είναι κάτι ενδιάμεσα από κέικ και ψωμί και η γεύση του… απλά υπέροχη. Επίσης, είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε από τα κλασικά gingerbread cookies και είναι ένα λιγότερο συνηθισμένο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα για το σπίτι ή για κέρασμα.

Πηγή συνταγής: thetoastekitchen.com

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 60'

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (113 γραμμάρια)
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (106 γραμμάρια)
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία φωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι μελάσα (170 γραμμάρια)
  • ½ φλιτζάνι καυτό νερό (113 γραμμάρια)
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (240 γραμμάρια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώστε σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα (για περίπου ένα λεπτό)
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη μελάσα και το καυτό νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα τρίτιο μπολ ανακατέψτε τα στέρεα υλικά: το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι.
  • Προσθέστε το μισό από το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μπολ με το μείγμα με το βούτυρο και ανακατέψτε. Στη συνέχεια προσθέστε το μισό από το μείγμα με τη μελάσα και ανακατέψτε. Επαναλάβετε τη διαδικασία και για το υπόλοιπο μισό μείγμα.
  • Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήστε για 50-60 λεπτά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved