Από τα πιο εύκολα παγωτά που έχετε φτιάξει.
Ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα ένα νόστιμο παγωτό σοκολάτας και μάλιστα χωρίς παγωτομηχανή.
Θα χρειαστείτε μόλις τρία υλικά, δύο μπολ και ένα μίξερ ώστε το παγωτό να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Όταν είναι έτοιμο, μπορείτε να το σερβίρετε με παγωτό βανίλια που επίσης έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε με 3 υλικά.
Εύκολο σπιτικό παγωτό βανίλια με μόνο τρία υλικά
Extra tip
Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, σοκολατάκια ή άλλα toppings της αρεσκείας σας στο παγωτό πριν το βάλετε στην κατάψυξη.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 7'
Υλικά
- 225 γρ. ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 360 γρ. κρέμα γάλακτος ( κανονική όχι light)
Βήματα
-
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, αναμειγνύετε τις σταγόνες σοκολάτας με το ζαχαρούχο γάλα.
-
Βάζετε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 30 δευτερόλεπτα και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Στη συνέχεια το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
-
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι ν’ αρχίσει να σχηματίζει απαλές κορυφές.
-
Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνετε μία κουταλιά από το μείγμα σοκολάτας στην κρέμα γάλακτος χτυπώντας με το μίξερ. Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά ούτε να προσθέσετε όλο το μείγμα μαζί.
-
Αδειάζετε σε μια φόρμα παραλληλόγραμμη το μείγμα και σκεπάζετε το πάνω μέρος με πλαστική μεμβράνη για να αποτρέψετε το σχηματισμό κρυστάλλων.
-
Τοποθετείτε το μείγμα στην κατάψυξη για περίπου 7-8 ώρες ή όλη τη νύχτα για καλύτερα αποτελέσματα.
-
Το παγωτό σοκολάτας είναι έτοιμο.