Θα λατρέψετε αυτές τις γλυκές πίτσες.
Τα παιδιά λατρεύουν την πίτσα, αλλά δεν λατρεύουν ιδιαίτερα τα φρούτα και δη τα μήλα. Αντί για μηλόπιτα, σκραμπλ μήλου ή μαρμελάδα, γιατί δεν δοκιμάζετε να κάνετε μια πίτσα μήλου.
Τα κομμένα μήλα γίνονται εξαιρετικά τραγανά (aka crunchy) στο φούρνο, ενώ η γκρανόλα δημιουργεί ακόμη πιο τραγανό και γευστικό αποτέλεσμα. Αυτό όμως που θα απογειώσει τη γλυκιά σας πίτσα είναι η σάλτσα γιαουρτιού με κανέλα.
Αν δεν θέλετε γιαούρτι; Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μερικές μπάλες παγωτό βανίλια ή παγωτό καϊμάκι και θα μας θυμηθείτε.
Τη συνταγή τη βρήκαμε στο forksoverknives.com
Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο μείγμα για πίτσα, φτιάξτε τη δική σας ζύμη για πίτσα από το μηδέν:
Πώς να φτιάξετε την τέλεια ζύμη για πίτσα - 5 διαφορετικές συνταγές
Υλικά
- 2 μέτρια μήλα, χωρίς κουκούτσια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 5 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1¼ κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1 φλιτζάνι granola χωρίς κομματάκια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Βήματα
-
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C
-
Απλώστε λαδόκολλα σ' ένα ταψί
-
Χωρίστε τη ζύμη σε τέσσερις μερίδες
-
Ανοίξτε κάθε μερίδα από το μείγμα της ζύμης σε κυκλικό σχήμα
-
Τοποθετήστε τις φέτες από τα μήλα
-
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το σιρόπι σφενδάμου, το αλεύρι, το χυμό λεμονιού και την κανέλα
-
Καλύψτε με κομματάκια από γκρανόλα
-
Ψήστε τις πίτσες για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι οι κρούστες να ροδίσουν ελαφρά και τα μήλα να μαλακώσουν.
-
Σ'ε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το γιαούρτι, τη βανίλια και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου και ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
-
Περιχύστε όσο οι πίτσες είναι ζεστές