Η δροσιστική καρπουζόκρεμα που πρέπει να δοκιμάσετε.
Ένα γλυκό ψυγείου που μοιάζει στη γεύση με τη νησιώτικη καρπουζόπιτα. Θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι η εναλλακτική καλοκαιρινή μορφή της μουσταλευριάς αφού έχει καρπούζι αντί για μούστο.
Συνδυάστε το με γιαούρτι ή και με σαντιγί!
Υλικά
- 1200 γρ. καρπούζι σε κομμάτια χωρίς φλούδα (Για 1200 γρ. σάρκας, θα χρειαστείτε περίπου ⅔ ενός μικρού καρπουζιού baby ή ¼ ενός μέτριου καρπουζιού)
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
- ½ κ.γ. κανέλα φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
Βήματα
-
Βγάλτε τους σπόρους από το καρπούζι και περάστε το από μπλέντερ
-
Περάστε τον πηχτό χυμό από σουρωτήρι ή σίτα
-
Μετρήστε 1 λίτρο χυμού
-
Ρίξτε τον χυμό σε κατσαρόλα και προσθέστε το κορν φλάουρ
-
Ανακατέψτε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ
-
Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε
-
Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράστε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει (περίπου 8 λεπτά)
-
Αποσύρετε από τη φωτιά και μοιράστε το μείγμα σε ποτηράκια ή μικρά μπολάκια
-
Αφήστε να κρυώσει λίγο και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες
-
Σερβίρετε την mousse καρπουζιού με λίγα φιστίκια Αιγίνης ή σαντιγί.