Πανεύκολο και πανάλαφρο γλυκό ψυγείου με καρπούζι

Πανεύκολο και πανάλαφρο γλυκό ψυγείου με καρπούζι
Bigstock

Η δροσιστική καρπουζόκρεμα που πρέπει να δοκιμάσετε.

Ένα γλυκό ψυγείου που μοιάζει στη γεύση με τη νησιώτικη καρπουζόπιτα. Θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι η εναλλακτική καλοκαιρινή μορφή της μουσταλευριάς αφού έχει καρπούζι αντί για μούστο.

Συνδυάστε το με γιαούρτι ή και με σαντιγί!

Υλικά

  • 1200 γρ. καρπούζι σε κομμάτια χωρίς φλούδα (Για 1200 γρ. σάρκας, θα χρειαστείτε περίπου ⅔ ενός μικρού καρπουζιού baby ή ¼ ενός μέτριου καρπουζιού)
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα

Βήματα

  • Βγάλτε τους σπόρους από το καρπούζι και περάστε το από μπλέντερ
  • Περάστε τον πηχτό χυμό από σουρωτήρι ή σίτα
  • Μετρήστε 1 λίτρο χυμού
  • Ρίξτε τον χυμό σε κατσαρόλα και προσθέστε το κορν φλάουρ
  • Ανακατέψτε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ
  • Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε
  • Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράστε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει (περίπου 8 λεπτά)
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και μοιράστε το μείγμα σε ποτηράκια ή μικρά μπολάκια
  • Αφήστε να κρυώσει λίγο και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες
  • Σερβίρετε την mousse καρπουζιού με λίγα φιστίκια Αιγίνης ή σαντιγί.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved