Κέικ μήλου: Η ωραιότερη συνταγή που έχετε δοκιμάσει ( χωρίς μίξερ)

Κέικ μήλου: Η ωραιότερη συνταγή που έχετε δοκιμάσει ( χωρίς μίξερ)
Bigstock

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να φτιάξετε ένα νόστιμο και αφράτο κέικ μήλου.

Το μήλο είναι από τα πιο θρεπτικά φθινοπωρινά φρούτα.

Παρέχει το 14% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Α και το 11% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C. Αυτές οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες του μήλου προλαμβάνουν τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, έχουν αντικαρκινική δράση και προλαμβάνουν τις κρίσεις άσθματος.

Μηλόπιτα με ελαιόλαδο

'Οσο για τις θερμίδες; Φτάνουν τις 95 ( ένα μέτριο μήλο) , με 25 γραμμάρια υδατάνθρακες, εκ των οποίων η ζάχαρη είναι 21 γραμμάρια και φυτικές ίνες 4 γραμμάρια –εφόσον καταναλώνεται με τη φλούδα του. Το μήλο έχει μηδενικά λιπαρά και δεν δίνει καθόλου πρωτεΐνες.

milo-me-fistikobouturo.jpg

Πανεύκολη μηλόπιτα στο τηγάνι

Κέικ μήλου

Αν λοιπόν σας αρέσουν τα μήλα είναι η κατάλληλη εποχή να φτιάξετε ένα κέικ μήλου. Στην ουσία είναι μια παραλλαγή του κλασικού κέικ με κομμάτια μήλου. Από τις δεκάδες (και βάλε) συνταγές που θα βρείτε στο διαδίκτυο, εμείς επιλέξαμε την ακόλουθη από το recipetineats.com που δεν θέλει μίξερ.

Είναι υγρό, μοσχομυριστό, γεμάτο με τρυφερά κομμάτια φρέσκου μήλου.

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 50'

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, κανέλα και τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο (ή 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο)
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη ( λευκή ή καστανή)
  • 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 2 αυγά , μεγάλα,σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια μήλο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
  • Προαιρετικά
  • 1/2 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C
  • Λαδώνετε και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι μια φόρμα για κέικ 21 εκ. ( μπορείτε να θέλετε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί).
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν.
  • Χτυπάτε σε ένα άλλο μπολ το λάδι και τη ζάχαρη και μετά προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια.
  • Ρίχνετε τα υγρά υλικά στο στερεά και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τέλος, προσθέστε τα κυβάκια (προαιρετικά: προσθέστε 3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς).
  • Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίστε με αμύγδαλα.
  • Ψήνετε για 50 λεπτά - 1 ώρα ( μπορείτε να δείτε αν είναι ψημένο τοποθετώντας ένα ξυλάκι από σουβλάκι στο κέντρο του κέικ).
  • Μόλις είναι έτοιμο, αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει πριν το ξεφορμάρετε.
  • Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη αν θέλετε και σερβίρετε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved