Νόστιμο και γρήγορο μπισκοτογλυκό με ινδοκάρυδο

Μαργαρίτα Νικολάου
Νόστιμο και γρήγορο μπισκοτογλυκό με ινδοκάρυδο
Bigstock

Σε χρόνο dt θα ετοιμάσετε αυτό το λαχταριστό και δροσερό μπισκοτογλυκό.

Ζητούν τα παιδιά σας ένα γλυκό; Αν έχετε μπισκότα στο ψυγείο σας και τριμμένη καρύδα στο ντουλάπι, τότε μπορείτε να φτιάξετε αυτό το μπισκοτογλυκό.

Πρόκειται για ένα γλυκάκι που φτιάχνεται σε χρόνο dt, χωρίς ψήσιμο και με υλικά που σίγουρα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Έτοιμο σε λίγα λεπτά και με υπέροχη γεύση καρύδας, θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειά σας!

Γρήγορο κέικ καρύδας με νόστιμη κρέμα κρέμας

Υλικά

  • 500 γραμμάρια μπισκότα πτι - μπερ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 φακελάκι ζάχαρη-βανίλια

Βήματα

  • Ετοιμάστε την κρέμα: βάλτε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά 700ml γάλα να ζεσταίνεται, ανακατεύοντας πού και πού για να μην κολλήσει. ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη -βανίλια, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα 300 ml γάλακτος και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα χωρίς σβώλους.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη -βανίλια, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τους κρόκους αυγών. Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα 300 ml γάλακτος και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα χωρίς σβώλους.
  • Μαγειρέψτε την κρέμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Μόλις αρχίσει η κρέμα να κοχλάζει, βγάλτε τη και αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπήστε το μαλακό βούτυρο με το μίξερ.
  • Προσθέστε σταδιακά μία κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος κάθε φορά.
  • Αρχίστε να φτιάχνετε το γλυκό σας. Πάρτε ένα ταψάκι 23*23 εκ. και στρώστε αντικολλητικό χαρτί.
  • Τοποθετήστε εναλλάξ στρώσεις μπισκότων και κρέμας μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Θα πρέπει να έχετε 3 στρώσεις μπισκότων.
  • Η τελευταία στρώση θα αποτελείται από κρέμα και τέλος θα πασπαλίσετε με μπόλικη τριμμένη καρύδα.
  • Βάλτε το κέικ στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  • Έπειτα μπορείτε να το βγάλετε και φυσικά να σερβίρετε.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved