Αν σας αρέσει το ψωμί ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε να φτιάξετε καλαμποκόψωμο.
Δεν είναι μια κλασική συνταγή καθώς περιέχει πιπεριές τσίλι αλλά και θυμάρι που του προσδίδουν μια ιδιαίτερη γεύση.H συγκεκριμένη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη θα σας πείσει ότι είναι το πιο νόστιμο ψωμί που έχετε δοκιμάσει
Υλικά
1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα της λαδόκολλας
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αβγά, μεγάλα
2 πιπεριές τσίλι
2 κ.σ. θυμάρι
200 γρ. τσένταρ
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
120 γρ. καλαμποκάλευρο
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
150 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβας, στραγγισμένο
Για το σερβίρισμα
φύλλα θυμαριού
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com