Το γκασπάτσο είναι μια παραδοσιακή σούπα της Ισπανίας. Πρόκειται για μια κρύα σούπα με βάση τη ντομάτα, η οποία συνηθίζεται πολύ το καλοκαίρι ως δροσιστικό πιάτο.Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για Gazpacho, με κόκκινη πιπεριά, σκόρδο και βασιλικό.
Τι θα χρειαστείτε:
Υλικά
400 γρ. ντομάτες, ώριμες
1 πιπεριά κόκκινη
1 αγγούρι
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. βασιλικό
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
2 φέτες ψωμί για τοστ
Για το σερβίρισμα
φύλλα βασιλικού
παξιμάδια
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com