Σπιτικά μπισκότα κανέλας - Ένα γλυκό σνακ για το σχολείο

Αρωματικά μπισκότα κανέλας , ιδανικά για όλες τις ώρες.

Σπιτικά μπισκότα κανέλας - Ένα γλυκό σνακ για το σχολείο

Τώρα που φθινοπωριάζει, τα μπισκότα είναι μια καλή και γευστική επιλογή όχι μόνο για τον απογευματινό σας καφέ αλλά και ως σνακ του παιδιού στο σχολείο.

Αν λοιπόν αναζητάτε ιδέες για το τι να τρώει ως σνακ το παιδί σας, δεν έχετε παρά να φτιάξετε σπιτικά μπισκότα με άρωμα κανέλας.

Πώς θα τα φτιάξετε:

Υλικά

310 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 και 1/2 φλιτζάνια)
1 κουταλιά της σούπας cornflour
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
170 γραμμάρια βούτυρο - λιωμένο
200 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

50 γραμμάρια ζάχαρη (1/4 φλιτζάνι)
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το cornflour, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα αφήνετε τα υλικά στο πλάι. Λιώνετε βούτυρο και μόλις κρυώσει ρίχνετε τη ζάχαρη, το αυγό, και το εκχύλισμα βανίλιας.

Ανακατεύετε καλά τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Τυλίξτε το μπολ με τη ζύμη με μια μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή έως και 3 ημέρες. Μόλις είστε έτοιμοι να ψήσετε τα μπισκότα προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 170C.

Ενώ ζεσταίνεται ο φούρνος σας, βγάλτε τη ζύμη μπισκότων από το ψυγείο και αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά.

Ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα μαζί για την επικάλυψη μπισκότων σε ένα μικρό μπολ και πλάστε τα μπισκότα σας. Στη συνέχεια πασπαλίστε τα με ζάχαρη και κανέλα και ψήστε τα για περίπου 12 λεπτά.

Αφήστε τα για λίγα λεπτά στο ζεστό ταψί πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν πλήρως.

Διατηρούνται σε αεροστεγή βάζα ενώ καταψύχονται έως και για 3 μήνες.

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved