Η βασική συνταγή για tempered σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε τη βασική συνταγή για tempered σοκολάτα και φτιάξτε super σοκολατένιες δημιουργίες.
Όσες ασχολείστε λίγο περισσότερο με τη ζαχαροπλαστική σίγουρα γνωρίζετε τον όρο tempered σοκολάτα, όσες όμως δεν ασχολείστε σίγουρα θα αναρωτιέστε τι είναι αυτό, σωστά;
Λοιπόν πρόκειται για μια τεχνική που είναι γνωστή και με τον όρο «στρώσιμο» σοκολάτας. Πρόκειται για τη διαδικασία που περνά η σοκολάτα για να ετοιμαστεί ώστε να είναι τέλεια για την επικάλυψη κάποιων γλυκών, για να φτιάξει κανείς διακοσμητικά σοκολάτας και ό,τιδήποτε άλλο σοκολατένιο βάλει ο νους του.
Πώς θα τη φτιάξετε;
- Βάζουμε σε ένα μπολ 250 γρ. χοντροκομμένη κουβερτούρα και μεταφέρουμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει δημιουργώντας μπεν μαρί.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και να φτάσει στους 50ο C.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε 150 γρ. τριμμένη κουβερτούρα σε δύο δόσεις. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως.
Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία akispetretzikis.com